WIFI4EU

Kroz europski natječaj WiFi4EU koji omogućava sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za WI-FI pristupne točke na javnim mjestima, Gradu Zaprešiću odobrena su sredstva u iznosu od 15 000 eura.

Tako je završena modernizacija i unaprjeđenje već postojeće opreme, ali i proširena mreža pristupnih točaka na najfrekventnijim mjestima u gradu. Sada građani mogu bezbrižno „surfati“ od gradske tržnice i prostora kod gradske vijećnice, preko šetališta i Trga Ivana Pavla II. do Trga mladosti, zatim na Trgu dr. Franje Tuđmana, prostoru oko srednje škole te Novim dvorima i Zajarkima.

Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom Internetu, dok je obveza Grada financirati povezivost (internetsku pretplatu) i održavanje opreme u trajanju od najmanje tri godine.

Javni pristup besplatnom bežičnom Internetu tek je jedan od koraka u omogućavanju pristupa Internetu za sve građane Republike Hrvatske kojim će se potpomoći daljnja digitalizacija i prelazak cijele zemlje u četvrto industrijsko doba.

Skip to content