Sanacija klizišta u Zaprešiću

FSEU.2022.MINGOR.02.002

„Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“

KORISNIK

GRAD ZAPREŠIĆ

NACIONALNO KOORDINACIJSKO TIJELO

MINSTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE

TIJELO ODGOVORNO ZA PROVEDBU FINANCIJSKOG DOPRINOSA

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA

Svrha i opravdanost operacije

U prosincu 2020. godine Grad Zagreb i Zagrebačku županiju pogodila je serija potresa uz najjači potres magnitude 6.2 stupnjeva po Richteru. Potres je prouzročio velike materijalne štete i na području Grada Zaprešića te su se aktivirala klizišta u neposrednim blizinama nerazvrstanih prometnica: klizište u naselju Kupljenovo u Dugoj ulici, klizište u naselju Merenje u Ulici Josipa Kolara i klizište u Kupinskoj ulici u naselju Pojatno. Erozija tla predstavljaju veliku opasnost za građane navedenih naselja. Potrebna je hitna sanacija kako bi se spriječila daljnja urušavanja tla te zaštitili građani i infrastruktura.

Svrha operacije je obnavljanje prirodnog područja pogođenog potresom u prosincu 2020. godine kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla, a i moguća daljnja urušavanja te kako bi se zaštitili ljudi, građevine, infrastruktura i okoliš.

UKUPNA VRIJEDNOST OPERACIJE: 477.036,26 €

BESPOVRATNA SREDSTVA FONDA SOLIDARNOSTI EU: 477.036,26 €

RAZDOBLJE PROVEDBE OPERACIJE: 28.12.2020. do 30.06.2023. godine

Kontakt za više informacija

Grad Zaprešić
Upravni odjel za financije i gospodarski razvoj
Odsjek za investicije i fondove EU
T: +385 1 3717 550
E: tslatkovic@zapresic.hr

Projekt  financira Europska unija iz Fonda solidarnosti. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Grada Zaprešića.

Skip to content