Svečano uručeni 91.000 eura vrijedni ugovori o stipendiranju

Grad Zaprešić kontinuirano nagrađuje znanje i obrazovanje, pa su tako i ove godine najboljim učenicima i studentima svečano uručeni ugovori o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2023./2024.

Putem raspisanog Natječaja za dodjelu stipendija zaprimljen je ukupno 91 zahtjev, od kojih je 81 zadovoljio kriterije propisane Odlukom o stipendijama Grada Zaprešića. Nakon preraspodjela koje su izvršene zbog manjeg broja zaprimljenih prijava unutar pojedinih kategorija u odnosu na planirani broj te zbog naknadnog odustajanja pojedinih kandidata od primitka stipendije, gradonačelnik je donio Odluku o dodjeli stipendija prema kojoj se za tekuću školsku/akademsku godinu dodjeljuje ukupno 60 stipendija, i to 28 učenicima srednjih škola, od kojih 6 za deficitarna zanimanja, a 32 studentima, od kojih 29 studentima sveučilišnog studija (13 za tehničke i 16 za društvene znanosti) te 3 studentima u kategoriji ostalih visokih učilišta. Studentima 1. godine studije dodjeljuje se jedna petina, odnosno šest od ukupno 32 studentske stipendije, što je i najveći broj stipendija koji im se prema Odluci može dodijeliti.

Ugovore o stipendiranju odabranim učenicima i studentima uručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus čestitavši im na zadovoljenom temeljnom i najvažnijem kriteriju – izvrsnosti.

„Siguran sam da će mnogi od vas ostvariti zavidne karijere, a mi smo ovdje da vas u tome potičemo i podržavamo, jer ulaganje u vas je ulaganje u kvalitetniju budućnost cijele lokalne zajednice“, poručio je Labus podsjetivši kako se uz stipendije redovito u proračunu izdvajaju sredstva i za druge poticajne nagrade i priznanja učenicima za uspjehe koje ostvaruju tijekom školske godine.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 100,00 eura, a za studente 150,00 eura te će se isplaćivati sredinom svakog mjeseca tijekom cijele školske/akademske godine. Prve dvije isplate bit će provedene odmah nakon potpisivanja ugovora o stipendijama, a ukupno je za ovu namjenu osiguran iznos od 91.000 eura.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content