Izbor budućeg zanimanja je velika odluka

Nedostatak informacija o svim segmentima poslovanja u pojedinim granama gospodarstva, kao i svim potrebnim kadrovima, potaknuli su Savjet mladih Grada Zaprešića na organizaciju konferencije „Budućnost u tvojim rukama“ koja je održana po drugi put, a namijenjena je prvenstveno učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Predsjednik Savjeta mladih Karlo Kovač istaknuo je kako mnogi za cijelog radnog vijeka nisu sigurni jesu li odabrali pravo zanimanje, a ovom konferencijom nastoje učenicima prikazati široku lepezu mogućnosti te im tako olakšati izbor puta kojim će krenuti. Ovog puta su zainteresirani imali priliku čuti bogata iskustva i savjete vodećih ljudi velikih tvrtki poput Rimca, Pfizera i Messera, ali i malih obrta.

„Zaprešić ima svoje Veleučilište, pa srednjoškolci već lokalno imaju mogućnost izabrati neki od smjerova u području ekonomskih znanosti. S druge strane, obližnje zagrebačko sveučilište nudi širok spektar studija koji mogu zadovoljiti svačije potrebe i želje, a važno je napomenuti i da nam članstvo u Europskoj uniji donosi još veće mogućnosti, kako u obrazovanju, tako i pri zapošljavanju, pa sam siguran da će mnogi i to iskoristiti“, poručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus uz pohvalu Savjetu mladih na inicijativi da pomognu usmjeriti svoje mlade sugrađane pri donošenju važne odluke kao što je izbor budućeg zanimanja.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content