Međunarodni dan volontera

Nagrađeni za humanost

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda još 1985. godine s ciljem da sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić tog dana nagrađuje volontere i dobrovoljne darivatelje krvi.

„Ovo je manifestacija kojom želimo zahvaliti svima koji su doprinijeli radu Društva. To su volonteri, darivatelji krvi i donatori koji svojom humanošću podržavaju naš rad“, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić Denis Ljevaković istaknuvši da su u 2023. završili dva projekta financirana iz EU fondova i uređenje socijalne trgovine te da i dalje nižu odličnu posjećenost u odmaralištu u Selcu.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus istaknuo je uz Crveni križ i ostale gradske udruge koje svojim volonterskom radom i djelovanjem pridonose da Zaprešić bude ugodno mjesto za život. „Mislim da je ovo adventsko vrijeme više nego prikladno za zahvaliti onima koji su volonterski radili u našem gradu. Osobito je tu prisutno Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić i velika im hvala na tome“, rekao je zamjenik Labus.

Zahvalnice su dodijeljene dobrovoljnim darivateljima krvi za njihova jubilarna darivanja, volonterima za doprinos u radu te Gradu Zaprešiću i pojedinim okolnim općinama koje potpomažu rad Crvenog križa.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content