Rekreacijom do bolje kvalitete života starijih

Gimnastički klub Zaprešić kreator je i nositelj inovativnog projekta pod nazivom “Oldschool_Gym” kojem je glavna misija donošenje rekreativne gimnastike u živote starijih osoba, s fokusom na domove za starije.

Projekt koji će se provoditi tijekom 18 mjeseci vrijedan je 60.000,00 eura, a sredstva su osigurana kroz europski program Erasmus+. Partneri na projektu su Gimnastički klub Soko Niš, Gimnastički klub Pregrada i Partizan Vič, a cilj je implementacijom rekreativne gimnastike unaprijediti kvalitetu života starijih osoba smještenih u domovima.

Kroz ovaj će se program stvoriti i elektronski priručnik koji će sadržavati specifičnosti gimnastike prilagođene starijoj populaciji, a koji će biti dragocjen alat za implementaciju programa vježbanja u domovima za starije te tako osigurati kontinuitet i kvalitetu aktivnosti i nakon završetka projekta. Stoga je jedan od ključnih ciljeva “Oldschool_Gym” projekta edukacija osoblja u domovima koje će kroz različite edukativne programe i radionice biti osposobljeno za vođenje gimnastičkih aktivnosti prilagođenih potrebama starijih osoba.

Projekt predstavlja inovativan pristup spajanja sportske aktivnosti i skrbi za starije osobe. Uz aktivno uključivanje sva četiri partnera, ova inicijativa donosi novi smisao u živote starijih osoba, pružajući im priliku za održavanje zdravog načina života i poboljšanje kvalitete njihovog svakodnevnog života putem tjelesne aktivnosti.

Ovakav pristup nije samo od lokalnog značaja, već ima potencijal postati model za implementaciju širom regije pronoseći dobrobiti sportskih aktivnosti među starijom populacijom.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content