Otvorena izložba radova Ivice Šiška

Izložbom višestruko nagrađivanog akademskog slikara i grafičara Ivice Šiška, čija su djela izlagana u muzejima i galerijama diljem zemlje i svijeta, Muzej Matije Skurjenija nastavlja svoj odlično prihvaćeni izlagački ciklus predstavljanja najznačajnijih hrvatskih umjetnika koji svojim radovima svjedoče veliku kreativnu inventivnost i višeslojno istraživanje.

Simboličnog naziva „Hodočašće – 40 godina kontinuiteta“, izložba donosi četrdesetak djela srednjeg i većeg formata iz bogatog opusa ovog doajena suvremene hrvatske grafike, a koje publika dosad nije imala priliku vidjeti.

„Slikarstvo je mjerilo, slikarstvo je i crtež i boja i grafika, a grafiku sam posebno njegovao, predavao studentima i tražio maksimum jer grafika je za mene primarna“, rekao je Šiško prilikom otvorenja, a izložbu je posvetio preminulom uglednom povjesničaru umjetnosti, muzealcu, istaknutom kulturnom djelatniku, ali prije svega prijatelju Vladimiru Malekoviću.

Ivica Šiško rođen je u Livnu 1946. godine, diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti gdje je bio dugogodišnji redovni profesor grafike, a bio je i suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića i Ljube Ivančića.

Izložbu koja je izazvala veliko zanimanje otvorio je državni tajnik Ministarstva kulture i medija dr. sc. Ivica Poljičak, a možete ju pogledati do 31. prosinca.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content