Obilježeno 25 godina CeZaMa

Deseci uspješno provedenih projekata, stotine volontera, tisuće sati rada i oko 50 tisuća korisnika impozantne su brojke od kojih je satkano 25 godina postojanja i djelovanja CeZaMa.

Sada već davne 1998. godine, inicijativom Grada Zaprešića, osnovan je tadašnji Centar za mladež s ciljem organiziranja različitih aktivnosti koje bi djeci i mladima omogućile kvalitetno provođenje slobodnog vremena te zadovoljile njihove potrebe za druženjem i zabavom, a odonda CeZaM kontinuirano provodi brojne projekte koje su na korist i široj zajednici.

„U vremenu kad je Zaprešić postao grad i počeo rasti, nije bilo izbora aktivnosti kao danas, pa je kao posljedica uočen i porast maloljetne delinkvencije“, rekao je aktualni predsjednik CeZaM-a Miroslav Miljković, koji je u Centru od samog početka i jedan je od osnivača, pojasnivši kako je Centar nastao upravo kako bi se doskočilo tom problemu. Zahvalio je stoga na pomoći i suradnji Silviji Bosner, tadašnjoj pročelnici Grada Zaprešića i prvoj predsjednici Centra za mladež.

Voditeljica CeZaMa Klaudia Devčić Majerić kao rođendansku je želju izrazila samo što skoriji povratak u prostor u Ulici Pavla Lončara. „Nakon višegodišnjeg zagovaranja nužnosti pronalaska adekvatnog prostora, taj se cilj napokon i ostvario, a onda nas je potres opet unazadio. Zato se nadam da ćemo se u bližoj budućnosti vratiti ondje gdje su nam mogućnosti i uvjeti za rad mnogo kvalitetniji“, poručila je.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Zaprešića Sandra Sabol Valenčak, koja je svojedobno i sama bila predsjednica Centra za mladež, poželjela je cijeloj ekipi mnogo uspjeha i u budućem radu iz kojeg će, sigurna je, proizaći još zanimljivih i korisnih aktivnosti za djecu i mlade. Istaknula je i da zaprešićki CeZaM zaista može poslužiti kao uzor i primjer uspješnog poslovanja, i to ne samo po broju korisnika i provedenih programa i projekata, nego i po svojoj kreativnosti te izvrsnom kombiniranju različitih izvora financiranja zbog kojih ne ovise isključivo o Gradskom proračunu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content