Projekt Praksom do veće zapošljivosti

Završna konferencija projekta Veleučilišta Baltazar i Grada Zaprešića “Praksom do veće zapošljivosti – obrazovanje temeljeno na iskustvu” održana je u Vršilnici kako bi se javnosti predstavili rezultati projekta, od kojih valja istaknuti unaprijeđenu stručnu praksu na svim studijima Veleučilišta Baltazar, uvođenje terenske nastave na sve studijske programe te unaprjeđenje rada Karijernog centra, ureda za organizaciju stručne prakse studenata te njihovo povezivanje s poslodavcima.
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“, iz Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ te mu je ukupna vrijednost 380.755,77 eura.
Koordinatorica projekta dr.sc. Petra Popek Biškupec istaknula je kako je projekt započeo 2020. godine kada su zbog pandemijske neizvjesnosti poslovne aktivnosti pale u drugi plan, ali unatoč tome svi dionici projekta, od studenata i nastavnika do poslodavaca, sudjelujući u mnogobrojnim radionicama, predavanjima, terenskim nastavama i ostalim projektnim aktivnostima, a u okviru učenja uz rad, stekli su različite kompetencije i proširili vlastita znanja i iskustva.
Dekan Veleučilišta Baltazar dr.sc. Ivan Ružić zahvalio je svim poslodavcima koji su se uključili u ovaj projekt i time približili svijet rada studentima, a među njima je i Grad Zaprešić. Gradonačelnik Turk je izjavio kako visokoobrazovne institucije ne smiju biti odmaknute od poduzeća jer su praksa i iskustvo važan preduvjet uspjeha.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content