Mladi Zaprešića

Program koji će pratiti potrebe i interese mladih

S ciljem izrade Programa za mlade Grada Zaprešića za razdoblje od 2023. do 2028. godine tijekom ožujka održani su sastanci fokusnih skupina kako bi se analizirao upitnik koji su prošle godine ispunjavali mladi Zaprešića, ali i kako bi se sagledale sve opcije poboljšanja kvalitete života osoba u dobi od 15 do 29 godina.

Fokusne skupine radile su s ciljem utvrđivanja potreba i interesa u tri područja. Prvo obuhvaća područje obrazovanja, informatizacije, aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, zapošljavanja i poduzetništva mladih, drugo područje obuhvaća zdravlje, socijalne i pravne zaštite te uključivanja mladih, a zasebno su područje kultura, sport i slobodno vrijeme mladih na području Zaprešića.

Nakon sastanaka fokusnih skupina slijedi izrada Nacrta Gradskog programa za mlade Grada Zaprešića za razdoblje od 2023. do 2028. godine, a nakon čega će uslijediti i javno savjetovanje. Članovi fokusnih skupina predstavnici su gradskih institucija i udruga koje direktno rade s mladima, ali i sami mladi.

 

Podijeli s prijateljima!
Skip to content