Obilježen Dan Ivanca Bistranskog

Dan Župe Blažene Djevice Marije Pomoćnice i svog mjesta proslavili su stanovnici Ivanca Bistranskog.

Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora bila je prilika da se rezimiraju događanja i napredak mjesta u posljednjih godinu dana, a kao najznačajniji, ali i najzahtjevniji projekt istaknuta je dugoočekivana gradnja kanalizacije koja je privedena kraju. Na području Ivanca Bistranskog izvedeno je oko 7,5 km nove mreže odvodnje, te su izvedeni gotovo svi priključci. Trenutno se asfaltira ulica Gorica koja je ujedno i zadnja ulica koja je ostala neasfaltirana, a nakon njezine sanacije slijedi otklanjanje nedostataka na Stubičkoj ulici te se priprema dokumentacija za tehnički pregled. Po dobivanju uporabne dozvole koja se očekuje potkraj ljeta, svim će se korisnicima dostaviti pisana obavijest o mogućnosti priključenja. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus zahvalio je mještanima na strpljenju i razumijevanju koje su iskazali tijekom provedbe ovog opsežnog i iscrpljujućeg projekta koji će im zasigurno podići kvalitetu življenja.

U Ivancu je u tijeku i nova katastarska izmjera koja će omogućiti mještanima trajno rješavanje pitanja granica njihova vlasništva i dobivanje sređene dokumentacije kako bi bez tegoba upravljali svojom imovinom, i to potpuno besplatno. Tehničke, odnosno geodetske radnje trebale bi biti završene do kraja godine, a zatim u roku od 3-6 mjeseci će se putem suda ili javnih bilježnika riješiti eventualne nesuglasice i time završiti obnova zemljišne knjige za ovo područje.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kristijan Đurđević zahvalio je Gradu Zaprešiću na dobroj suradnji i potporama među kojima je spomenuo i donaciju Župi BDM Pomoćnice Ivanec Bistranski u iznosu od 13.000,00 eura za unutrašnje uređenje, videonadzor te rasvjetu Pastoralnog centra, a u ovogodišnjem proračunu predviđeno je još 11.500,00 eura za postavljanje ograde oko župne crkve i Pastoralnog centra te postavljanje krstionice.

Na sjednici su dodijeljene i zahvalnice mještanima Ivanca koji nesebično i kontinuirano odvajaju svoje vrijeme za rast i napredak mjesta i zajednice.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content