Određene zone za istrčavanje pasa

Na održanoj javnoj tribini s građanima usuglašene su radnje koje Grad Zaprešić može poduzeti za kvalitetniji suživot građana i ljubimaca.

Tako su odlukom gradonačelnika određene prve javne površine na kojima se psi mogu kretati bez povodca, uz nadzor posjednika, a opasni psi bez povodca, s brnjicom i uz nadzor punoljetnog posjednika.

Lokacije na kojima je to dozvoljeno su zelena površina na sjeveru grada između ulica Dragutina Tadijanovića i Bana Josipa Jelačića, sjeverno omeđena kanalom, a južno ulicama Ive Kozarčanina i Kiseljak, dok je u južnom dijelu grada za to predviđena zelena površina na kraju Tržne ulice. Također, psima bez povodca je dozvoljeno kretati se u postojećem parku za pse u Ulici Zelengaj, u neposrednoj blizini komunalnog poduzeća, u kojem će biti postavljena javna rasvjeta.

Na navedenim lokacijama bit će postavljeni i znakovi s natpisom „DOZVOLJENO ZA PSE“. Komunalno poduzeće uredit će i novi park za pse na jugu grada, u Petrekovićevoj ulici, na površini veličine oko 800m2, gdje će biti postavljene sprave za pse, javna slavina i urbana oprema.

Odluka o javnim površinama na kojima se psi mogu kretati bez povodca

Grafički prikaz lokacija

Podijeli s prijateljima!
Skip to content