Obavijesti

Upis polaznika u obrazovanje odraslih

Srednja škola Ban Josip Jelačić upisuje polaznike u programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih u šk. god. 2023./2024. i to za stjecanje srednje stručne spreme odnosno prekvalifikacije za zanimanja:

• Komercijalist
• Turističko hotelijerski komercijalist
• Ekonomist
• Hotelijersko turistički tehničar
• Prodavač
• Kuhar
• Slastičar
• Konobar
• Frizer
• Kozmetičar
• Pekar

Škola poziva sve zainteresirane kandidate da se jave od 11. do 29. rujna 2023. godine na prijavu za upis. Nakon toga slijedi i sam upis koji će se održati 2. i 3. listopada 2023. od 8.00 do 15.00 sati.

Prijavnica za upis podiže se u tajništvu škole te je uz prijavu potrebno priložiti:
• Svjedodžbu o završenom 8. razredu odnosno razredne svjedodžbe svih razreda srednje škole te svjedodžbu o završnom radu
• Domovnicu
• Rodni list

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 33 99 984.

Saznajte više

Sve informacije o sportskim klubovima u jednom letku

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića i ove je godine objavila letak na kojem se mogu pronaći informacije vezane uz sve klubove u Zajednici. Tako je osobito djeci i mladima jednostavnije doći do informacije ne samo koji sve sportski klubovi postoje na području Zaprešića, već i kako ih i gdje kontaktirati.

Uz 4. Sajam izvanškolskih aktivnosti na kojem je izlagao velik broj sportskih klubova, ovo je još jedan način odličnog prezentiranja otvorenosti klubova.

 

Saznajte više

Adulticidni tretman dezinsekcije komaraca

Djelatnici tvrtke Sanvet d.o.o. za sanitarnu zaštitu i ekologiju, prema pozivu Grada Zaprešića, provodit će adulticidni tretman dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila u noći s 2. na 3. rujna 2023. na području Zaprešića.

Građanima se preporuča da u tom periodu zatvore prozore okrenute prema ulici, te zaštite / prekriju bazene za kupanje u svojim dvorištima.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša, vjetar, preniske noćne temperature) akcija suzbijanja komaraca odgađa se za prvu sljedeću noć sa povoljnim vremenskim uvjetima.

Saznajte više

Obavijest AZM-a o radovima

Radi obnove kolničke konstrukcije na kraku autoceste Zagreb-Macelj (A2), od ponedjeljka 17.07. do 04.08., za sav će promet biti zatvoren izlaz s autoceste koji iz smjera Zagreba vodi prema poslovnoj zoni Zaprešić, Pojatnu, Bistri i državnoj cesti D1 prema Zaboku.

Obilazak će biti moguć kroz izlaz Zaprešić u smjeru centra i Aleje Bologne te autocestom u smjeru Zaboka.

Saznajte više

Odgovorno ljetovanje je ono najugodnije

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite putem informativnih letaka na hrvatskom i engleskom jeziku poziva na „ODGOVORNO LJETOVANJE“.

Saznajte više

Izvješće o Javnoj raspravi o Prijedlogu stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenja

Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Zaprešića objavljuje

Javna rasprava o Prijedlogu stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenja provedena je u razdoblju od 2. svibnja do 16. svibnja 2023.

Saznajte više

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2023./2024.

Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja

Zahtjevi za upis djece u Gradske dječje vrtiće DV Maslačak i DV Vrtuljak zaprimat će se u razdoblju od 15. do 23. lipnja 2023. godine, do 12:00 sati.

Zahtjev za upis djeteta sa svom potrebnom dokumentacijom predaje se isključivo u elektroničkom obliku, korištenjem usluge e-Upisi: https://e-upisi.hr/ na portalu e-Građani: https://gov.hr/.

 

Obavijest o upisu djece predškolske dobi u program predškole

Zahtjevi za upis djece u obvezni program predškole podnose se u papirnatom obliku Dječjem vrtiću Vrtuljak, u razdoblju od 15. do 23. lipnja 2023. godine, do 12:00 sati.

 

Pravilnik o upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića

Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića

Upute za korištenje sustava e-Upisi

Saznajte više

Sudjelujte u zajedničkom planiranju Gradskog proračuna

Grad Zaprešić ove godine organizira javne tribine o Proračunu za 2024. godinu, najvažnijem financijskom dokumentu jedinice lokalne samouprave.

Ovime Grad nastavlja uključivati građane u proces donošenja odluka i planiranje Gradskog proračuna. Na tribinama će se građani Zaprešića imati priliku informirati o predviđenom iznosu za projekte o kojima direktno odlučuju građani, a značajno utječu na kvalitetu života. Radi se o projektima kao što su uređenje gradskih zelenih površina, pješačkih staza i zona, sanacija divljih deponija, iscrtavanja oznaka na kolnicima, uređenje dječjih igrališta, organiziranje društvenih programa i slično.

Pozivaju se svi građani Zaprešića da se u što većem broju odazovu javnoj tribini s obzirom na gradsku četvrt ili mjesni odbor kojem pripadaju i da svojim prijedlozima sudjeluju u izradi Proračuna.

Obrazac prijedloga može se preuzeti na javnim tribinama, u Gradskoj upravi (Nova ulica 10) te klikom na Obrazac za prijedlog projekata. Može se poslati poštom na Grad Zaprešić, Nova ulica 10, Zaprešić, s naznakom: Za zajedničko planiranje proračuna ili pak mailom na zpp@zapresic.hr.

Obrazac se može ispuniti i online na www.gradovi.hr

Termini održavanja javnih tribina:

Za GČ Centar, GČ Sjever i MO Šibice
3. svibnja 2023. u 18:00
Vršilnica, Aleja Đ. Jelačića, Novi dvori

Za MO Jablanovec i MO Ivanec Bistranski
8. svibnja 2023. u 18:00
Društveni dom Ivanec
Stubička ulica 75, Ivanec Bistranski

Za MO Hruševec Kupljenski, MO Kupljenovo i MO Pojatno
10. svibnja 2023. u 18:00
Društveni dom Kupljenovo
Matije Gupca 90, Kupljenovo

Saznajte više

Javna rasprava o Prijedlogu stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenja

Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Zaprešića objavljuje

Javna rasprava trajat će u razdoblju od 2. svibnja do 16. svibnja 2023.
Tijekom trajanja javne rasprave, Prijedlog stavljanja izvan snage UPU-a stavit će se na javni uvid svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 15,00 sati na oglasnu ploču Grada Zaprešića, na adresi Nova ulica 10.
Javno izlaganje radi davanja obrazloženja rješenja Prijedloga stavljanja izvan snage UPU-a održat će se u ponedjeljak 8. svibnja 2023., s početkom u 15,00 sati u prostorijama Grada Zaprešića, soba broj 4.

Saznajte više

Skip to content