Obavijesti

Bogat program događanja u prosincu

1. prosinca od 8:00 do 10:00
Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi
Mjesto održavanja i organizator: Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić

1. prosinca u 18:00
Putopisno predavanje Tomice Kristića o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda
Mjesto održavanja i organizator: GK Ante Kovačića, KGZ

1. prosinca u 19:00
„Neustrašive žene“ – izložba ilustracija 100 žena koje su promijenile Hrvatsku
Mjesto održavanja: Vršilnica
Organizator: Galerija Razvid/POUZ

2. prosinca u 18:00
Bake i djedovi pričaju priče
Mjesto održavanja i organizator: GK Ante Kovačića, KGZ

5. prosinca u 18:00
Maca papučarica – predstava za djecu
Mjesto održavanja i organizator: GK Ante Kovačića, KGZ

6. prosinca od 12:00 do 18:00
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Mjesto održavanja: Vršilnica
Organizator: Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić

7. prosinca u 18:00
„Skriveni Vanka – na tragu jedne opsesije”, promocija filma Branka Ivande
Mjesto održavanja: kripta crkve sv. Ivana Krstitelja
Organizatori: Grad Zaprešić, Ogranak MH u Zaprešiću, OŠ Kupljenovo

7. prosinca u 18:30
Predstavljanje zbirke poezije „Jednostavno žena“ Ljiljane Lipovac
Mjesto održavanja i organizator: GK Ante Kovačića, KGZ

8. prosinca u 18:30
Predstavljanje slikovnice „Zvijezda Repatica“ Mihaele Žugec Saračević i Lidije Bence Kraljević
Mjesto održavanja i organizator: GK Ante Kovačića, KGZ

8. prosinca u 19:00
Humanitarna aukcija umjetnina „Ivo Košir“
Mjesto održavanja: Vršilnica
Organizator: Klub Zapreščana

11.prosinca u 19:00
Božićni koncert „POZ & Jelačićke”
Mjesto održavanja: Sportska dvorana OŠ Augustinčić
Organizator: Puhački orkestar Zaprešić i Zaprešićke mažoretkinje „Jelačićke”

14. prosinca u 19:00
Otvorenje izložbe Darka Bubanka
Mjesto održavanja i organizator: Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću

14. prosinca u 19:00
XV. Fa fest – koncert Alana Hržice
Mjesto održavanja: ŠRC Zaprešić
Organizator: Pučko otvoreno učilište Zaprešić

16. prosinca u 20:00
Koncert Pjevačke skupine KUD-a „Ivančice“ – obilježavanje 15 godina djelovanja
Mjesto održavanja: Društveni dom Kupljenovo
Organizator: KUD Kupljenovo

17. prosinca u 19:00
Božićni koncert HPD-a „Jelčić“
Mjesto održavanja: Vršilnica
Organizator: HPD Jelačić

Saznajte više

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Zaprešića

Temeljem Odluke o stipendijama Grada Zaprešića (Službene novine Grada Zaprešića 7/10, 5/13 i 5/18) i Natječaja za dodjelu stipendija Grada Zaprešića učenicima srednjih škola i studentima za školsku/akademsku godinu 2022./2023. objavljenog 7. listopada 2022. godine, Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zaprešića utvrdilo je prijedlog liste kandidata.

PRIJEDLOG LISTE KANDIDATA

Prigovori se dostavljaju u roku od osam dana od dana objavljivanja prijedloga liste, u pisanom obliku na adresu: Grad Zaprešić, Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Zaprešića, Nova ulica 10, Zaprešić, s naznakom „Prigovor na Prijedlog liste kandidata za Stipendije Grada Zaprešića“.

Saznajte više

Podjela poklona djeci povodom blagdana sv. Nikole

Pozivaju se roditelji/skrbnici i djeca u dobi od 0-10 godina, odnosno do 4. razreda osnovne škole koja imaju prebivalište na području Grada Zaprešića, a NISU polaznici DV Maslačak, DV Vrtuljak, OŠ A. Augustinčića, OŠ LJ. Gaja ili OŠ Kupljenovo, da preuzmu prigodne poklone povodom svetog Nikole prema mjestu stanovanja i sljedećem rasporedu :

Roditeljima djece koja nisu upisana u Evidenciju djece, a imaju pravo na poklon, predstavnici GČ/MO zaduženi za podjelu poklona, uručit će obrazac za prijavu u Evidenciju  prilikom preuzimanja poklona. Uz popunjeni obrazac, roditelji/zakonski skrbnici/posvojitelji djece daju na  uvid uvjerenje o prebivalištu ili  osobnu iskaznicu za dijete.  Djeci – polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zaprešić (DV Maslačak, DV Vrtuljak, OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo) pokloni će biti podijeljeni u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Obrazac možete preuzeti i OVDJE te ga predati predstavniku GČ/MO prilikom preuzimanja poklona.

Saznajte više

Privremena regulacija prometa – Pojatno

Radi izvođenja radova na sustavu odvodnje otpadnih voda, u Pojatnu je zatvoren dio Zagrebačke ulice prema Bistri. Za vrijeme trajanja radova, čiji je završetak planiran do 14. prosinca, bit će uspostavljena privremena prometna signalizacija, a promet će se odvijati obilaznim pravcem: Ulica Matije Gupca — Ulica bana Josipa Jelačića — Industrijska ulica i obrnuto.

Saznajte više

Javni poziv za dodjelu nagrade „Emil Paravina“

Otvoren je Javni poziv za dodjelu nagrade „Emil Paravina“ za postignuća djece na području aktivne dječje participacije i dječjih prava.

Riječ je o prvoj godišnjoj nagradi za prava djeteta i aktivno dječje sudjelovanje, a posebnost ove nagrade je što se dodjeljuje osnovnoškolskoj djeci. Nagradu je od prošle godine pokrenuo Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u čast dr.sc. Emila Paravine, pedagoga, humanista, promicatelja dječjih prava i dugogodišnjeg tajnika Saveza DND, čiji je rad utjecao na dobrobit života tisuća generacija djece i roditelja.

Natječaj je otvoren od 3. do 25. studenog 2022.

Pročitajte tekst Javnog poziva za dodjelu nagrade „Emil Paravina“ te preuzmite prijavnicu i suglasnost zakonskog zastupnika djeteta/djece koje/i se prijavljuju.

Saznajte više

U tijeku isplate „božićnica“ umirovljenicima

Obavještavamo sve umirovljenike s prebivalištem na području Grada Zaprešića da se jednokratna potpora umirovljenicima u iznosu od 200,00 HRK, odnosno 26,54 EUR (fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK) isplaćuje u svim poslovnicama Fine, u pravilu u razdoblju od 02.11.2022. do 24.12.2022. godine, a iznimno najkasnije do 31.01.2023. godine.

Novi umirovljenici, odnosno svi koji su stekli pravo na mirovinu ove kalendarske godine ili iz nekog drugog razloga još nisu uvršteni u Gradsku evidenciju umirovljenika, mogu se prijaviti do zaključno 23.12.2022. godine u Pisarnici Gradske uprave, Nova ulica 10, Zaprešić ili poštanskim putem na istu adresu.

Prijave se vrše putem obrazaca koji su dostupni u Pisarnici Gradske uprave, na web stranicama Grada, u Klubu umirovljenika Zaprešić te u prostorijama Mjesnih odbora i Gradskih četvrti. Prilikom prijave potrebno je uz sebe imati osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili zadnji odrezak od mirovine.

Umirovljenici koji se u Gradsku evidenciju prijave nakon 21.10.2022. do zaključno 23.12.2022. godine moći će jednokratnu potporu u Fini podići od prvog radnog dana tjedna koji slijedi nakon tjedna u kojem je izvršena prijava, u pravilu do 24.12.2022. godine, a iznimno najkasnije do 31.01.2023. godine.

Prilikom isplate jednokratne potpore u Fini obavezno je predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine ili rješenja o mirovini. Ako jednokratnu potporu umjesto umirovljenika preuzima druga osoba, ona je dužna uz navedene dokumente predočiti i vlastitu osobnu iskaznicu.

Zaprešićki umirovljenici koji primaju samo inozemnu mirovinu, jednokratnu potporu mogu podići na Gradskoj blagajni u razdoblju od 28.11.2022. do 09.12.2022. godine te iznimno u drugom roku od 16.01.2023. do 31.01.2023. godine (radnim danom u vremenu od 08:00-13:00 h, pauza od 11:30-12:00 h), uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine. Umirovljenici koji primaju i tuzemnu i inozemnu mirovinu, ostvaruju pravo na jednokratnu potporu samo po osnovi tuzemne mirovine.

Molimo umirovljenike da se pridržavaju utvrđenih rokova za isplatu jer njihovim istekom prestaje pravo na preuzimanje jednokratne potpore.

Obrazac za prijavu umirovljenika, 2022

Saznajte više

Radno vrijeme TIC-a i Muzeja Matije Skurjenija

Muzej Matije Skurjenija i Turističko informativni centar u Novim dvorima od 2. studenog počinju sa zimskim radnim vremenom.

U narednim mjesecima vrata Muzeja otvorena su za posjetitelje od utorka do subote  od 10 do 17 sati, nedjeljom od 12 do 17 sati, a ponedjeljkom Muzej Matije Skurjenija ne radi.

Saznajte više

CeZaM-ove besplatne radionice “Dodir tehnologije”

U suradnji s Gradionicom – LEGO Edukacije, CeZaM organizira drugi set edukativnih radionica za djecu od 9 do 12 godina. Na radionici “LEGO roboti” polaznici će graditi LEGO robote, koje će nakon izgradnje programirati u Lego WeDo.2.0. Roboti će se kretati, svijetliti ili reagirati na pokret. Ove će se radionice održavati 3.10., 4.10. i 5.10. te 14.11., 15.11. i 16.11. u terminu od 19:15 – 20:45 u prostoru CeZaM-a. Na “3D printer” radionicama polaznici će se  upoznati s radom 3D printera, izrađivat će 3D privjeske i printati ih. Ove će se radionice održavati 17.10., 18.10. i 19.10. te 28.11., 29.11. i 30.11. u terminu od 19:15 – 20:45.

Prijave i više informacija na: petar@czmz.hr

Saznajte više

Skip to content