Obavijesti

Privremena regulacija prometa zbog radova

Zbog izvođenja radova na rekonstukciji vodoopskrbnog cjevovoda od vodospreme Veliki Vrh do općine Luka u periodu od 8. srpnja 2024. do 9. rujna 2024. bit će privremena regulacija prometa na toj dionici.

Radovi će se odvijati u fazama, a u prvoj, kada će se radovi odvijati u Kupinskoj ulici, neće biti potpunog zatvaranja prometa, već će se promet naizmjenično propuštati sukladno pravilima struke.

Kasnija faza obuhvaća radove na dvije dionice Ulice Matije Gupca.

Zahvaljujemo na razumijevanju i savjetujemo pojačan oprez u prometu.

Suglasnost Grada Zaprešića

Suglasnost Županijskih cesta

Saznajte više

Zatvaranje dijela puta za pješake u Tržnoj ulici

Radi izvođenja radova, a u svrhu osiguravanja manipulativnog prostora za organizaciju gradilišta, utovar i istovar građevinskog materijala, odvoza otpada i izvođenja radova, Grad Zaprešić odobrio je društvu WINGZ d.o.o. iz Zagreba zauzimanje javne površine na lokaciji Tržna ulica, k.č.br. 4926/12 i 4934/3 te dio k.č.br. 4935. do 5. rujna 2024. godine.

Zahvaljuejmo građanima na razumijevanju i strpljenju.

Rješenje o zauzimanju javne površine

Saznajte više

Analiza javnih bunara i izvorišta

Temeljem Programa javno zdravstvenih mjera zaštite zdravlja ljudi od štetnih čimbenika okoliša u Zagrebačkoj županiji, djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju ZZJZ Zagrebačke županije izvršili su uzorkovanja i analize vode na izvorištima i javnim bunarima koji se nalaze na području Zagrebačke županije, a koje građani često koriste u svrhu pripreme jela, za piće i osobnu higijenu.

Uzorak vode na izvoru “Stalnjak” u Općini Pušća, zbog mikrobiološkog onečišćenja, NIJE SUKLADAN zahtjevima članka 6. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/2023).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela te za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Ukoliko se ipak koristi, preporuka je prije upotrebe prokuhati vodu i čuvati je do upotrebe na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Više informacija na https://www.zzjz-zz.hr/analize-javnih-bunara-izvorista/

Saznajte više

I ove godine odaberite odgovorno ljetovanje

Kao dio priprema za turističku sezonu Ravnateljstvo civilne zaštite RH pripremilo je informativni letak kojim želi informirati građane o pravilnom postupanju u slučaju određenih izvanrednih događaja.

Broj 112

U svim izvanrednim okolnostima građanima je na raspolaganju jedinstveni europski broj za hitne službe 112. Sustav 112 u Republici Hrvatskoj djeluje unutar Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i neprekidno (24/7/365) i osigurava zaprimanje dojava na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 putem telefona, SMS poruka i e-poziva iz vozila. Pozivom na broj 112, bilo s fiksnog ili s mobilnog telefona, operater automatski dobiva podatak o lokaciji pozivatelja s tim da ako pozivatelj zove s pametnog telefona operater prima preciznu lokaciju pozivatelja.

Broj poziva prema 112 osobito se intenzivira u ljetnoj sezoni, a kako bi broj bio dostupan u trenutcima stvarne potrebe, apelira se na građane da ne upućuju nenamjenske pozive prema broju 112.

Saznajte više

Ljetna škola za djecu i mlade

Nakon naporne i duge školske godine vrijeme je za zabavu, kreativnost i druženje! Sve to, a možda još i nešto više, dobit ćeš u radionicama Ljetne škole Zaprešić djeci, koju četvrtu godinu organizira Grad Zaprešić.

Radionice će se održavati u Novim dvorima od 24. do 29. lipnja 2024.

Sudjelovanje u Ljetnoj školi je besplatno, sa sobom je potrebno donijeti samo osmijeh i malo dobre volje, a za ostalo će se pobrinuti naši voditelji.

Radionice:

Dramska – osvojiti pozornicu, biti netko drugi i zadiviti publiku možeš u dramskoj radionici gdje ćeš kroz govor i pokret otputovati u svijet glume.

Glazbena – ako uživaš pjevajući, svirajući ili slušajući omiljenu glazbu, sad je vrijeme da to svi čuju u skupnoj izvedbi polaznika radionice.

Likovna – kako vidiš svijet oko sebe u različitim bojama i oblicima imaš priliku pokazati u likovnoj radionici. U njoj ćeš stvarati najljepša djela za izložbu u kojoj ćeš se predstaviti svojim radom.

Filmska (snimanje i montaža) – ako te oduvijek zanimalo što se događa iza kamere tijekom snimanja filma, sada to možeš saznati u filmskoj radionici Foto kino video kluba Zaprešić u kojoj ćeš snimati, slagati i na kraju ponosno prikazati kratki dokumentarni film.

Radionice Ljetne škole namijenjene su polaznicima od 9 do 14 godina, a održavat će se svaki dan od 17 do 19 sati.

Polaznike će voditi iskusni voditelji, a rezultate rada s radionica polaznici će međusobno, jedni drugima, predstaviti posljednji dan Ljetne škole.

Za sudjelovanje na Ljetnoj školi potrebno je prijaviti se na ljetna.skola.zapresic@gmail.com do 20. lipnja 2024. Nakon prijave ćete dobiti Pristupnicu i Privolu za obradu osobnih podataka, koje je potrebno donijeti ispisane i potpisane na prvi dan održavanja radionica. Ako je netko onemogućen ispisati Pristupnicu i Privolu, moći će ju potpisati na prvome danu održavanja radionica.

Saznajte više

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2024./2025.

Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja

Zahtjevi za upis djece u Gradske dječje vrtiće DV Maslačak i DV Vrtuljak zaprimat će se u razdoblju od 30. travnja do 10. svibnja 2024. godine, do 12:00 sati.

Zahtjev za upis djeteta sa svom potrebnom dokumentacijom predaje se isključivo u elektroničkom obliku, korištenjem usluge informatičkog sustava eUpisi dostupnog na poveznici dv-upisi.zapresic.hr objavljenoj i na službenim mrežnim stranicama DV Maslačak i DV Vrtuljak.

Molimo roditelje da, prije kreiranja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić, obavezno pročitaju Korisničke upute za roditelje dostupne na poveznici.

 

Obavijest o upisu djece predškolske dobi u program predškole za pedagošku godinu 2024./2025.

Zahtjevi za upis djece u obvezni program predškole podnose se u papirnatom obliku Dječjem vrtiću Vrtuljak, u razdoblju od 30. travnja do 10. svibnja 2024. godine, do 12:00 sati.

 

Pravilnik o upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića

Pravilnik o I. izmjenama i dopunama Pravilnika o upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića

Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića

Saznajte više

Privremena regulacija prometa – Obrubići

Zbog interventnih radova na sustavu odvodnje, djelomično je zatvorena Ulica Obrubići. Promet se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, no preporučamo korištenje obilaznih pravaca. Radovi će trajati do 25. travnja.

Saznajte više

Odluke o dodjeli financijskih sredstava udrugama za 2024. godinu

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području osnaživanja djece i mladih

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području kulture

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području socijalne skrbi

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području zdravstvene zaštite

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području gospodarstva, poljoprivrede, ribarstva i povećanja turističke ponude

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama u području ekologije i zaštite okoliša

Odluka o zatvaranju Javnog natječaja za dodjelu financijskih sredstava udrugama u području socijalne skrbi

Saznajte više

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju.

Temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani («Narodne novine» broj: 73/13,75/15 i 27/16, 110/17 –Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 30/18 i 70/19) te Pravilnika o načinu vođenja vojne evidencije vojnih obveznika i izvršavanju vojne obveze „Narodne novine“ broj 114/14 i 102/17), POZIVAJU SE MUŠKE OSOBE – HRVATSKI DRŽAVLJANI, ROĐENI 2006. GODINE I STARIJIH GODIŠTA, KOJI DO SADA NISU UVEDENI U VOJNU EVIDENCIJU, a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića i općina Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća da se jave u prostor male vijećnice Grada Zaprešića poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljat će se 11. i 12. travnja 2024. godine, u vremenu od 09,00 do 14,30 sati.

Radi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu, OIB.
Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati, bez obzira jesu li dobile pojedinačni poziv, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad, Sigetje 2, Zagreb.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.
Napominjemo, uvođenje novaka u vojnu evidenciju zakonska je obveza koja se provodi svake godine osobnim dolaskom novaka na mjesto i vrijeme navedenom u pojedinačnom pozivu dostavljenom od nadležnog Područnog odsjeka za poslove obrane.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju potražite na www.morh.hr.

 

Saznajte više

Skip to content