Zdrav razvoj djeteta kroz sport

Level up konferencija promotor je zdravog razvoja djeteta u i kroz sport.

Zajednica sportskih udruga grada Zaprešića organizirala je 2. sportsku konferenciju „Level up“ koja je osmišljena kako bi potaknula i osnažila znanjima sve sportske udruge Grada Zaprešića kojima je potrebno neprestano usavršavanje.

Stručnjaci – predavači iz različitih područja na predavanjima su iznijeli svoja znanja i iskustva, a prisutni treneri, voditelji sportskih udruga i roditelji ta znanja prenose dalje u svojim klubovima i među mladim sportašima, jer je upravo o njima bilo najviše riječi.

Budući je u sportu vrlo često volontiranje, kao pomoć u njegovoj regulaciji, svakako je dobro došlo predavanje Suzane Šop naziva Pravni status volonterskog odnosa u sportu. Druga se tema odnosila na mentalnu pripremu i sposobnost tijekom treniranja te utakmica naziva Recept za uspjeh, a o kojoj je govorila Dajana Čopec, psihologinja i mentalna trenerica. Kao izvrstan predavač i motivator i ove se godine pokazao Pero Kuterovac predavanjem naziva Kako od djeteta stvoriti vrhunskog sportaša u kojem je posebnu pažnju posvetio građenju djetetovih uspjeha sukladnu njegovim posebnostima, ali i važnosti kvalitetnog pristupa treniranju koji u fokusu nema samo vrhunske rezultate, nego prije svega razvoj djeteta.

Ovakvim konferencijama Zajednica športskih udruga grada Zaprešića stvara najbolje temelje za zdrav razvoj sportske zajednice grada u cjelini.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content