Zaprešić je pobjednik u kategoriji Smart City kao grad s najboljim pametnim rješenjima

Zaprešić je dobitnik nagrade Smart City u kategoriji srednjih gradova pri čemu se postavio kao najpametniji grad u Hrvatskoj, a temeljen je na implementaciji pametnih rješenja u sve aspekte funkcioniranja grada. U finalu je bio u konkurenciji s Koprivnicom, Makarskom, Porečom i Svetom Nedeljom. Nagradu je na svečanom proglašenju u Opatiji primio pročelnik UO za financije i gospodarski razvoj Miljenko Šoštarić.

Nagrada Smart City izbora najboljih gradova portala Gradonačelnik.hr u suradnji s Jutarnjim listom i tvrtkom Apsolon, i ove je godine dodijeljena u tri kategorije: veliki grad (preko 35.000 stanovnika), srednji grad (10.000 – 35.000 stanovnika) i mali grad (manje od 10.000 stanovnika), i to temeljem Apsolonove posebne metodologije za ocjenu digitalne spremnosti gradova, anketnog istraživanja i pregleda javno dostupnih podataka u područjima strateškog planiranja, gospodarstva, društva, okoliša, prometa i infrastrukture.

Grad Zaprešić ima svoju Strategiju razvoja pametnog grada za razdoblje od 2021. do 2026. godine te se sukladno njoj i razvija u grad s implementiranim pametnim rješenjima te ide u korak s trendovima digitalizacije. Cilj je implementacijom pametnih rješenja u razna područja, prvenstveno olakšati život našim sugrađanima.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content