Vrhunski rezultati u poznavanju engleskog jezika

Na europskom finalu „Hippo English Language Olympiad“, međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika na kojem sudjeluje više od 60 zemalja iz cijelog svijeta Lea Gudek (9 godina) i Klara Kovač (12 godina), polaznice Global Lingue, škole stranih jezika iz Zaprešića izborile su odlična mjesta. Lea je tako u Lido di Jesolu, gdje se natjecanje održavalo, osvojila fantastično treće mjesto u kategoriji Little Hippo, a Klara u kategoriji Hippo 2, 9. mjesto.

U natjecanju u kojem je sudjelovalo više od 88 200 djece iz cijelog svijeta, u prvom izlučnom krugu, u kojem se natjecalo 7 200 djece iz cijele Hrvatske Lea i Klara izborile su državno finale, a potom i europsko finale.

„Ovim izvrsnim uspjehom predstavile su školu, grad Zaprešić i Hrvatsku i učinile nas beskrajno ponosnima“, rekla je Sanja Rašković iz Global Lingue koja je 9. put sa svojim polaznicima sudjelovala u ovom međunarodnom natjecanju u kojem su se peti put polaznici plasirali u samo finale, a ove godine, po prvi put, u finalu su bila čak dva kandidata.

Uz brojne sportske, plesne, uspjehe sa školskih natjecanja koje zaprešićka djeca osvajaju, pridodajemo i ove uspjehe s europskog natjecanja iz engleskog jezika.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content