Predstavnici Zaprešića na županijskoj smotri folklora

Na izlučnoj smotri dječjeg, koreografiranog i izvornog folklora u organizaciji KUD-a Januševec koja se održala u Brdovcu nastupila su kulturno-umjetnička društva zaprešićkog kraja i to KUD „Pušća“, KUD „Januševec“, KUD „Zgubidan“, KUD „Hruševec Kupljenski“, KUD „Bistra“, KUD „Mihovil Krušlin“ i KUD „Kupljenovo“.

Čak dva društva s područja grada Zaprešića odabrana su kao predstavnici za županijsku razinu i to koreografiranog folklora.

KUD „Kupljenovo” ostvario je to svojim nastupom pod nazivom „Folklorne slike iz zapadne Hercegovine“, a radi se o pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine koje je koreografski, glazbeno i scenski priredio Ivica Ivanković.

Uz njih, na županijskoj razini smotre Zaprešić će predstavljati i KUD „Hruševec Kupljenski” s nastupom „Pjesme i plesovi Međimurja” koje je koreografski i scenski priredio Dalibor Blažević, a glazbeno Ivan Pogačić.

Zaprešićki će kraj na županijskoj smotri sa svojim dječjim folklorom predstavljati KUD „Pušća” s dječjim pjesmama i plesovima Posavine „Savila se bijela loza vinova” koje je koreografski pripremio Goran Knežević, a scenski Tea Stanišak.

O najboljima je odlučivao žiri u sastavu Ivančica Pogrmilović, koja je bila zadužena za plesno područje i područje koreografiju, Dražen Varga zadužen za glazbeno područje te Tina Miličević za područje scenskog odijevanja.

Našim KUD-ovima želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima i neka ponosno pronose ime našeg grada.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content