Izložba slika u Ogranku Matice hrvatske

Izložba slika Antuna Peranića, autora koji je svoj slikarski talent otkrio na likovnoj radionici u organizaciji Udruge umirovljenika grada Zaprešića, otvorena je u Ogranku Matice hrvatske u Zaprešiću.

Iako je već u studentskim danima pokazao slikarski talent, a ljubav prema likovnosti njegovao cijeloga života proučavajući slikarske smjerove i umjetnike, prava posvećenost slikarstvu stigla je tek u osmom desetljeću života.

„Čim sam pogledala prve radove, bilo mi je jasno da se ne radi o običnom umirovljeniku koji je došao slikati i tako upotpuniti slobodno vrijeme. Čak sam i pomislila da se radi o pravom akademskom slikaru koji je došao provjeriti moj rad s polaznicima. Ispalo je da se u gospodinu Antunu krije pravi umjetnički talent“, rekla je na otvorenju izložbe Jana Đurđević, voditeljica likovnih te terapeutskih likovnih radionica i profesorica likovne umjetnosti.

Autor kombinira tehnike i motive, ponekad prilagođavajući tehniku odabranoj temi, a ponekad obrnuto, tražeći savršen sklad izraza. Minuciozni crteži odlično tehnički obrađeni te slike cvijeća i mrtve prirode na izložbi supostoje sa slikama veduta i onima vjerskog karaktera.

„Osim užitka u promatranju izloženih djela, s ove izložbe posjetitelj svako treba ponijeti i promišljanje da u vlastiti talent i snove treba uroniti bez obzira na godine“, poručila je predsjednica Ogranka Višnja Poropat Vujnovac.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja, a može je se razgledati utorkom i srijedom od 19:00 do 20:00 u prostorijama Ogranka MH na adresi Ulica kardinala A. Stepinca 1.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content