Uprizorenje Isusova rođenja

15. godinu zaredom Udruga Stepinčeva oaza mira, u suradnji sa Župom sv. Petra apostola, organizirala je na glavnom gradskom trgu uprizorenje Živih jaslica.

Zaprešićki Betlehem ponovno je kroz dva dana okupio veliki broj posjetitelja, posebice djece koja su radosno pratila prikaz Isusova rođenja koje je, u obliku živih jaslica, prvi zamislio sv. Franjo Asiški prije točno 800 godina, davne 1223. u malenom talijanskom mjestu Greccio. U znaku slavlja tog velikog jubileja su i zaprešićke Žive jaslice ove godine bile prikazane u čast sv. Franji.

Poseban doživljaj i radost bilo je okupljanje 18 obitelji koje su od 2009. imale ulogu Svete Obitelji. Bila je to prilika za obnovu sjećanja na sve radosti, utkanu ljubav i izgrađeno zajedništvo koje je pridonijelo da svako uprizorenje ovih godina donese svoje plodove, dotakne srca i potakne na promišljanje o onom što se u našoj povijesti, u dalekom Betlehemu dogodilo prije više od 2000 godina. Kao znak zahvale svakoj je obitelji darovana Biblija koja, prema riječima predsjednika udruge Ilije Nikolića, kao planinski potok već tisućama godina donosi uvijek svježu Božju Riječ koja se želi utjeloviti u našim obiteljima.

Članovi Udruge i Župe su kroz mjesec dana pripremali ovo prikazanje u 10 slika te zajedničkom suradnjom i radom sami pripremili cijeli prostor Betlehema, a dječji zbor Božje krijesnice priključio se svojom pjesmom u obje zaprešićke izvedbe.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content