Edukacija na zabavan način

U organizaciji Ravnateljstva policije i Vijeća za prevenciju Grada Zaprešića, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, u Vršilnici je proveden edukativno-preventivni program „Blagdanski dan kao san“.

Cilj je programa osvijestiti građane, posebno one starije životne dobi, o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu te ih educirati o načinima samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete prevaranta i žrtve različitih kaznenih djela.

Tako je izvedena predstava „Prevareni“ koja je u interpretaciji dobro poznatih glumaca, Ankice Dobrić, Perice Martinović i Pere Jurčića, na zanimljiv i duhovit način živopisno prikazala prijetnje modernog doba, ali i kako im ne podleći. Program su svojim nastupom obogatili Miro Ungar te solisti osječkog HNK-a Ivana Medić, Robert Adamček i Igor Valeri s kojima je publika i zapjevala.

Po završetku programa, djelatnici zaprešićkog Doma zdravlja građanima su mjerili krvni tlak i razinu šećera te im pružili korisne informacije vezane uz brigu o vlastitom zdravlju.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content