509.500 eura za rad GK A. Kovačića

Grad Zaprešić od 2015. godine osigurava sredstva za rad Gradske knjižnice Ante Kovačića. Tako je i za nadolazeću 2024. godinu potpisan ugovor vrijedan 509.500,00 eura, a potpisali su ga zamjenik gradonačelnika Alan Labus i Ivančica Đukec Kero, pomoćnica ravnateljice za razvoj struke KGZ-a.

„Grad Zaprešić u cijelosti financira rad Knjižnice i drago mi je da smo i dalje ostali u sustavu Knjižnica grada Zagreba, jednog od najvećih sustava u Hrvatskoj, jer time pružamo visoku razinu i standard knjižnične usluge kako građanima Zaprešića, tako i svim stanovnicima cijelog zaprešićkog kraja i putem usluge bibliobusa“, istaknuo je zamjenik Labus pohvalivši program i rad u Knjižnici koja je, osobito od potresa i nemogućnosti korištenja značajnog broja javnih zgrada, među kojima i POUZ-a, postala centar društvenog života našeg grada.

Gradska knjižnica ima više od 6 500 članova, od kojih je nešto više od 3 000 iz grada Zaprešića, a ima odjele za odrasle, mladež i djecu te audio-vizualni odjel i čitaonicu. Provode brojne programe kao što su susreti s autorima, Planinarski tjedan, večeri zavičajne baštine, satovi lektire i Poetski susreti.

Ivančica Đukec Kero, pomoćnica ravnateljice za razvoj struke KGZ-a, naglasila je kvalitetnu suradnju KGZ-a i Grada Zaprešića. „Drago mi je da i stanovnici Zagreba posjećuju zaprešićku knjižnicu zbog bogatog knjižnog fonda. Ovo je veliko bogatstvo mreže na 42 lokacije u sustavu KGZ-a na širokom području te pružamo jednaku kvalitetu svim građanima“, rekla je Đukec Kero prilikom potpisivanja ugovora.

Od ukupnog iznosa 424 tisuće eura namijenjeno je za plaće 17 djelatnika, 50 tisuća eura za materijalne troškove, 26.500 eura za knjižničnu građu, a 9 tisuća eura za investicijsko održavanje.

Podsjećamo da djeca do 15 godina imaju besplatnu članarinu te se nadamo da će i ta činjenica pridonijeti razvoju kulture čitanja.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content