Svečano otvoren Centar mini atletike

Utrkom mladih atletskih nada simbolično je otvoren Centar mini atletike koji se na gotovo 5 tisuća kvadrata smjestio u prirodnom okruženju iza zaprešićke kuglane. Ovo moderno atletsko borilište značajno će doprinijeti razvoju atletike u našem gradu.

“Siguran sam da će nas neki od zaprešićkih atletičara u budućnosti predstavljati i na svjetskim atletskim natjecanjima”, rekao je na otvorenju gradonačelnik Željko Turk, ističući kako je Zaprešić oduvijek grad sporta i grad koji kontinuirano ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu.

Vrijednost cijelog projekta Centra mini atletike je 600 tisuća eura, od čega je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo 120 tisuća eura, pa je otvorenju nazočio i državni tajnik Tomislav Družak. Bio je oduševljen zaprešićkim Centrom mini atletike, a pohvalio je i odnos Grada prema sportu. Najavio je da će Ministarstvo nastaviti s ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture te da se nada kako će Zaprešić nakon izgradnje atletskog centra krenuti u realizaciju neke nove sportske priče.

Ovo suvremeno atletsko borilište obuhvaća trim stazu za zagrijavanje, atletski stazu duljine 100 metara, zaletište i jamu za disciplinu skok u dalj i troskok, bacalište za kuglu te najsuvremenije skakalište za disciplinu skok u vis, svlačionice sa sanitarnim čvorovima, tuševima te spremištem rekvizita.

Iako je Centar mini atletike prvenstveno namijenjen članovima atletskih klubova, nadamo se da će ga rado koristiti u određenim terminima i svi građani koji se rekreativno bave trčanjem.

 

Podijeli s prijateljima!
Skip to content