„Bicikliraj i muziciraj“ – jedinstven spoj rekreacije i glazbe

Otvoren je glazbeni parkić u Ulici bana Josipa Jelačića, smješten na prostoru između ulica Matije Skurjenija i Augusta Šenoe.

Naime, Koordinacijski odbor akcije „Grad Zaprešić – prijatelj djece“ raspisao je natječaj za Naj-akciju u 2023. godini, a povjerenstvo koje je imenovao Koordinacijski odbor je, u skladu sa zadanim kriterijima natječaja, većinom glasova kao najbolji prijedlog odabralo akciju prijavitelja OŠ Antuna Augustinčića “Bicikliraj i muziciraj”.

Odabranu Naj-akciju provelo je pet učiteljica razredne nastave iz OŠ Antuna Augustinčića sa svojim učenicima, a aktivnosti uključuju aktivnu šetnju i vožnju biciklom novom biciklističkom stazom uz Ulicu bana Josipa Jelačića gdje su postavljeni stupovi koji funkcioniraju kao punktovi s QR kodovima, a svaki od njih vodi do kratkog filma u kojem se predstavlja jedna zanimljivost o zaprešićkom kraju.

Zadnji QR kod vodi do glazbenog parkića u kojem je postavljeno nekoliko “glazbenih zidova” – drvene palete na kojima su razni glazbeni instrumenti napravljeni od otpadnog materijala poput limenki, lonaca i cijevi. U aktivnostima djeca mogu sudjelovati samostalno, s članom obitelji ili kao dio pedagoške skupine, a staza i park su dostupni svim građanima. Odabrana Naj-akcija bit će prijavljena i na natječaj za Naj-akciju 2023. koji raspisuje Savez društava Naša djeca Hrvatske.

„Jako me veseli ovaj događaj! Parkić izgleda prekrasno, sve su lijepo uredili i nadam se da će djeca sad malo češće izlaziti, a ne sjediti doma i provoditi vrijeme uz tehnologiju. Sviđa mi se i što se okupilo puno ljudi. Nisam ih toliko očekivao i nadam se da će u ovolikom broju dolaziti i ubuduće“, rekao je prilikom otvorenja dječji gradonačelnik Janko Jembrih.

Zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus također je izrazio zadovoljstvo provedenom akcijom. „Povezati fizičku aktivnost s glazbom je odlična ideja. Ovo je na neki način kruna naših višemjesečnih, pa i višegodišnjih nastojanja da Zaprešić prometnemo u Grad prijatelj djece i mladih, a ovo je samo jedna od mnogih manifestacija koje smo organizirali. Nedavno smo oformili Dječje gradsko vijeće i izabrali dječjeg gradonačelnika i zamjenicu. Siguran sam da ćemo imati dobru suradnju s njima i da ćemo i kroz to tijelo dići na višu razinu kvalitetu života djece u gradu“, zaključio je Labus.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content