Svečano otvoren područni objekt Maslačka

Uz prigodan program i nastup malih polaznika Dječjeg vrtića Maslačak, svečano je obilježeno otvorenje njegova novog Područnog odjeljenja „Gjalski“.

Za njegovu izgradnju i opremanje Grad Zaprešić izdvojio je 3,2 milijuna eura, a riječ je o dvoetažnom objektu klasične gradnje, površine 1800 m2, s kapacitetom za smještaj deset odgojno-obrazovnih skupina.

„Dugo smo čekali ovaj trenutak i danas smo izuzetno radosni. Uvjeti koje nam omogućava ovaj prostor, veliko su olakšanje prvenstveno djeci, ali i našim zaposlenicima“, rekla je prilikom svečanosti ravnateljica DV Maslačak, Gordana Anna Hübl.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i gradonačelnik Željko Turk.

„Novi područni objekt je dobro opremljen prostorno, ali i stručnim kadrom, čime smo poboljšali kvalitetu predškolskog odgoja u našem gradu, a to naši najmlađi i zaslužuju“, poručio je gradonačelnik istaknuvši kako Zaprešić s razlogom nosi titulu Grada prijatelja djece.

Podsjetio je i da su u gradske vrtiće upisana sva djeca koja su ispunjavala temeljne uvjete, odnosno imaju navršenih 12 mjeseci života, zajedno s roditeljima imaju prebivalište na području Grada Zaprešića te imaju oba roditelja zaposlena.

Vrijedi spomenuti i da se, unatoč porastu troškova poslovanja i povećanju ekonomske cijene gradskih vrtića koja sada iznosi 295 eura, nije povećao iznos roditeljske uplate. Naime, roditelji i dalje za smještaj djeteta u gradske vrtiće plaćaju 80 eura, za drugo dijete se ta cijena umanjuje za 20%, a za treće i svako sljedeće dijete je vrtić besplatan. Uz to, uvećani su iznosi kojima Grad sufinancira mjesečnu cijenu predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtićima drugih osnivača i obrtima za obavljanje djelatnosti dadilje, pa tako Grad jedno dijete sufinancira iznosom od 190 eura, drugo s 205 eura, a treće i svako sljedeće iznosom od 285 eura.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content