Grad ispunjen dječjim veseljem

Dječji tjedan u Zaprešiću obilježen je brojnim aktivnostima za djecu i obitelj, ali i otvaranjem važnih objekata za njihov što uspješniji razvoj. Prije svega, tu je svečano otvorenje novog objekta DV Maslačak u kojem je smješteno 200 djece u 10 vrtićkih skupina. Uz to svečano je otvoren i Centar mini atletike, koji će služiti svima onima koji se rekreativno, ali i profesionalno, žele baviti ovom kraljicom sportova.

Tjedan je započeo svečanom sjednicom Koordinacijskog odbora akcije „Grad Zaprešić-prijatelj djece“ na kojem su se i službeno susreli dječji gradonačelnik Janko Jembrih i njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec i gradonačelnik Željko Turk te zamjenik Alan Labus.

U knjižnici, CeZaM-u, vrtićima i školama nije nedostajalo aktivnosti. Od igranja društvenih igara, istraživačkih radionica i gledanja filmova, do čitanja i predstavljanja slikovnice Rajke Božanić „Važni dani kalendara“.

Posebno je veselo bilo na otvorenju Glazbenog parkića za što su zaslužni učenici i učiteljice OŠ Antuna Augustinčića koji su s ovim projektom pobijedili u Naj-akciji Grada Zaprešića. Do parkića između ulica Janka Draškovića i bana Josipa Jelačića od rotora kod Industrijske ulice postavljeni su QR kodovi koji vode na kratke filmove vezane uz Zaprešić, a u samom su parkiću postavljeni glazbeni instrumenti.

Niti ove godine nije izostala velika utrka na romobilima. Klub Zapreščana po 20. je put organizirao turnir u kojem su druženje i boravak na otvorenom važniji od pobjede.

Tjedan je završio vikendom namijenjenim djeci i obitelji u Novim dvorima u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića koji je bio ispunjen radionicama i predstavama.

Sve je ovo pokazatelj kako je Zaprešić grad u kojem djeca odrastaju uz brojne mogućnosti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content