Svečano obilježen Dan Pojatna

Na blagdan Presvetog Srca Isusovog proslavljen je Dan Pojatna te je uz tradicionalnu procesiju i misu održana svečana sjednica Mjesnog odbora Pojatno i kulturno-umjetnički program. Središnje je događanje bilo otkrivanje spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Radovan Mladenović i Pavao Stanić dobili su tako trajni spomen i izraz zahvalnosti.

Na svečanoj je sjednici Krešo Slatković, predsjednik MO Pojatno, istaknuo kako je projekt aglomeracije završen te se provodi ispitivanje cjevovoda i sanacija ulica, a puštanje u rad očekuje se krajem ljeta ove godine. Završena je i sanacija i obnova pruge te su putovanje i brzina na razini europskih standarda. Uređen je prostor za rad članova Mjesnog odbora kao i učionica na otvorenom te je uređena dvorana PŠ Pojatno. Od planova valja istaknuti izradu glavnog projekta izgradnje multifunkcionalne zgrade za sportaše, vatrogasce i udruge.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk najavio je da je nakon dovršetka jednog kapitalnog projekta kao što je izgradnja sustava kanalizacije vrijeme za nove projekte, a to je izgradnja sportsko-rekreacijskog centra. „Mi stvaramo dobre i kvalitetne materijalne uvjete te i Pojatno postaje mjesto u koje se dolazi ugodno živjeti“ rekao je gradonačelnik čestitavši Pojatencima njihov dan i zahvalivši najmlađima koji su nastupili u kulturno-umjetničkom programu.

Dan Pojatna pjesmom su proslavili KUD Pojatno uz TZ Gaj, a ove su im se godine u programu pridružili i djeca iz DV Smokvica i učenici PŠ Pojatno.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content