PŠ Jablanovec proslavila 120. rođendan

Veselom priredbom i bogatim programom učenici Područne škole Jablanovec i njihove učiteljice proslavili su 120 godina rada svoje škole u kojoj su odgajane brojne generacije. Njima u čast postavljena je i izložba razrednih fotografija od 1912. godine kao i nastavnička dokumentacija koja je poslužila kao prikaz svih tih brojnih učenika koji su prošli ovom školom.

„Važno je ovo mjesto u kojem su brojni mještani dobili priliku za obrazovanjem, a u vrijeme nastanka ove škole to je bila posebna privilegija, osobito za djevojke koje su do tada bile pripremane samo za domaćinske poslove“, rekao je ravnatelj Eduard Kovačević istaknuvši želju za otvaranjem jedne nove škole u Jablanovcu.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Zaprešića Sandra Sabol Valenčak navela je brojna ulaganja Grada u ovu školu kojoj je osnivač Zagrebačka županija, a sadašnjim učenicima i učiteljicama čestitala na odlično pripremljenoj proslavi.

I ovo je događanje pokazalo kako škola nije samo mjesto sjedenja uz knjigu, već i mjesto druženja, ali i njegovanja kulturne baštine Jablanovca.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content