Gradu doznačena sredstva za isplatu šteta građanima

Kako bi pomogla obiteljima čiji su domovi stradali u olujnom nevremenu 19. i 21. srpnja 2023. godine, Zagrebačka županija je na račun Grada Zaprešića uplatila sredstva za sanaciju šteta na stambenim objektima nužnima za život, a koji su u vlasništvu fizičkih osoba.

Zaprešić, ali i ostali gradovi i općine koji su stradali u nevremenu, dužni su u što kraćem roku uplatiti sredstva prijaviteljima šteta temeljem procjene gradskih i općinskih povjerenstava iz Registra šteta te prema definiranim kriterijima. Maksimalni iznos koji se može dodijeliti iznosi do 90% vrijednosti prijavljene štete na obiteljskim i višestambenim objektima bez obzira radi li se o osiguranoj ili neosiguranoj imovini.

Prijavitelju štete se isplaćuju sredstva temeljem dostavljenih računa, a ukoliko korisnik nema račune, a proveo je sanaciju, isplata sredstava neće biti moguća. Također će se provjeravati je li nekretnina u vlasništvu fizičke osobe osigurana i ukoliko je, u kojem iznosu je isplaćena osigurnina.

Rok za isplatu sredstava za sanaciju šteta je 8. prosinca 2024. godine. Ako prijavitelj štete nije započeo s radovima na sanaciji, ima pravo na sredstva po dostavljenim računima koja se mogu dostavljati parcijalno kako se odvijaju radovi na sanaciji.

Sredstva za ovu namjenu osigurala je Vlada RH, a dio će sufinancirati Zagrebačka županija kako bi svaki korisnik dobio do maksimalno 90% iznosa prijavljene štete.

Prijavitelji štete dužni su ispuniti dopunski OBRAZAC već predanom zahtjevu za dodjelom novčanih sredstava za sanaciju štete na stambenom objektu nužnom za život te ga s traženim prilozima poslati poštom na adresu GRAD ZAPREŠIĆ, GRADSKO POVJERENSTVO ZA PROCJENU ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA, NOVA ULICA 10, ZAPREŠIĆ.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content