Provedeno osposobljavanje pružanja prve pomoći

Zagrebački Područni ured Ravnateljstva civilne zaštite, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije, proveo je još jedno osposobljavanje postrojbe opće namjene Civilne zaštite Grada Zaprešića.

Ovog puta su pripadnici Civilne zaštite prošli pokaznu vježbu pravodobnog i pravilnog pružanja prve pomoći i reanimacije te korištenja AVD-a kada je to moguće. Automatski vanjski defibrilator (AVD) je maleni prijenosni uređaj za pružanje prve pomoći koji omogućava da se u slučaju iznenadnog zastoja srca osobi pomogne i prije dolaska hitne medicinske službe, a pomoć mogu pružiti laici bez medicinskog znanja te tako spasiti život u sudbonosnim minutama. Podsjećamo, u suradnji s Gradom Zaprešićem, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije postavio je tri takva uređaja na najfrekventnijim lokacijama u gradu, i to na Šetalištu kardinala Franje Kuharića uz Policijsku postaju, na Trgu dr. Franje Tuđmana i gradskoj tržnici.

Tijekom osposobljavanja polaznici su upoznati i s ustrojstvom Ravnateljstva civilne zaštite unutar Ministarstva unutarnjih poslova, funkcioniranjem sustava civilne zaštite, s pravima, obavezama i osnovnim procedurama i zadaćama koje imaju u sustavu civilne zaštite te načinima njihove koordinacije u izvanrednim situacijama.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content