Promocija zbirke pjesama Ljerke Vladović

U Ogranku Matice hrvatske u Zaprešiću održana je promocija nove zbirke pjesama Ljerke Vladović naslova Prazne vaze.

„Naša poznata i renomirana pjesnikinja po drugi je put svoju zbirku objavila baš u izdanju Ogranka u Zaprešiću. Prva je bila Žene šetaju, a i ovom je zbirkom pokazala da zna posao, da zna što je poezija, što poetika. Osim što je talentirana ima jasnoću izraza te slikovitost i snagu konciznosti,“ rekao je o Ljerki Vladović potpredsjednik Ogranka i predstavljač zbirke Mirko Ivanjek.

Ovo je autoričina ukupno 4. zbirka pjesama, a brojna je publika dokazala da se raduje njezinom novim radovima. Sublimiranost izričaja pokazuje da niti jedna riječ nije suvišna, a tematski su to uglavnom ljubavne pjesme.

„Prvenstveno su u zbirci stopljeni životni odnosi i moja je poezija životna. Sve što vidim, čujem, pročitam propustim kroz sebe i na ritmičan i muzikalan način sročim u stihove,“ poručila je autorica Vladović.

Promociju je glazbeno upotpunio violinist Delio Malpera što se odlično nadovezalo na glazbenost koja proviruje iz svake autoričine riječi. Prazne vaze nude bezbroj mogućnosti popunjavanja, ali ostavljanja ih praznima. Ono što će svakako upotpuniti pjesnički doživljaj svijeta pjesme iz promovirane zbirke.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content