Otvorena izložba Ivane Mrčele

U organizaciji Galerije Razvid, u Muzeju Matije Skurjenija otvorena je izložba Ivane Mrčele naslovljena „What is real?“.

Opća politizacija, kao i industrija zabave te prevladavajući kič i svijet u kojem su naizgled svi lijepi, zdravi, bogati i mladi (kada to i nisu), neke su od metafora i niz simptoma tegobnog simboličkog, suvremenog nestvarnog i nadstvarnog duha vremena, kojeg se uzroci ne liječe. Ivana Mrčela u ovom ga ciklusu radova analizira varijablama ženskog lica i jednog voajerskog oka koje simbolizira voajerizam društvenih mreža. Autoričina mlada žena stripovski je stilizirana unutar dijalektike košmara rodnih identiteta u kojima su rodne i spolne uloge ispremiješano umnožene i umrežene do neprirodne kakofonije.

Ivana Mrčela rođena je 1984. u Čakovcu. Nakon diplome na studiju modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju završava u 2012. godine. Iza nje su 21 samostalna i 82 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne nagrade i priznanja. Članica je HDLU-a i ULUPUH-a, a živi u Zagrebu gdje i radi kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Izložba ostaje otvorena do 06.09.2023.

Ljetno radno vrijeme muzeja:
Ponedjeljak zatvoreno
Utorak – Četvrtak 12 – 19 sati
Srijeda – Petak 12 – 19 sati
Subota 12 – 19 sati
Nedjelja 14 -19 sati

Podijeli s prijateljima!
Skip to content