Sufinanciranje solarnih elektrana za kućanstva

Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Raiffeisenbank u Hrvatskoj 11. rujna otvaraju treće izdanje nagradnog natječaj 2030. JE DANAS u kojem će glavna nagrada biti sufinanciranje 10 solarnih elektrana za kućanstva u iznosu 2.500 eura. Natječaj će biti otvoren za prijave građana iz cijele Hrvatske.

Uz lakši put do solarne elektrane za kućanstvo, cilj nagradnog natječaja 2030. JE DANAS je povećati razumijevanje o društvenoj i okolišnoj vrijednosti solarne energije za lokalne zajednice i potaknuti građane na ulaganje u vlastitu solarnu elektranu. Tema ovogodišnjeg natječaja zato su “sunčani” gradovi. Svi prijavitelji morat će tekstom i fotografijom dočarati svoju viziju života u “sunčanom” gradu i vrijednosti koje mu solarna energija donosi, a nagradu od 2.500 eura će zaslužiti 10 najkreativnijih rješenja.

Prijavitelji će ujedno morati zadovoljiti nekoliko osnovnih tehničkih uvjeta za ugradnju solarne elektrane, od kojih je ključan izrađen glavni projekt solarne elektrane. Sve koji planiraju skoru realizaciju solarne elektrane i zainteresirani su sudjelovati u ovom natječaju, zato pozivamo da čim prije izrade glavni projekt kako bi bili pravovremeno spremni sudjelovati.

Natječaj će od 11. rujna biti otvoren za prijave na web stranici ZEZ-ovog neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana Na sunčanoj strani na adresi nasuncanojstrani.hr, s detaljnim informacijama o uvjetima i pravilima natječaja.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content