Održan sportski susret gradskih vrtića

U dvorani Športsko rekreacijskog centra, a u organizaciji Školskog športskog saveza Zaprešićki kraj, održan je tradicionalni sportski susret predškolskih skupina dječjih vrtića Maslačak i Vrtuljak.

Vrtićanci su odmjerili snage u malom nogometu, štafeti, poligonu s preprekama i povlačenju konopa, a u zdušnoj borbi pokazali pravi sportski duh te kako se za pobjedu svoje momčadi na terenu ostavlja i zadnji atom energije. Pritom nije izostala ni glasna podrška s tribina jer su ih jednako energično bodrile njihove obitelji i prijatelji.

Iako je pobjeda slatka, mališani znaju da je važnije družiti se, kretati i razvijati vještine, a upravo to i jest smisao ovog natjecanja koje se ove godine održalo po 19. put.

Tajnica Saveza Marija Matošević poručila je kako je temeljni cilj ovakvih susreta poticanje djece da uključivanjem u sport nauče odmalena provoditi slobodno vrijeme u kvalitetnom i zdravom okruženju, a potvrdile su to i ravnateljice Gordana Anna Hübl i Zora Gogić svjesne brojnih dobrobiti za rast i razvoj djece koje donosi bavljenje sportskim aktivnostima.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content