STEM & Game u nastavi

SŠ Ban Josip Jelačić predvodnica inovacija u obrazovanju

Igrifikacija u nastavi

Srednja škola Ban Josip Jelačić održala je završnu konferenciju dvogodišnjeg europskog projekta STEM & GAMES kojom je STEM područje i igrifikaciju u nastavi približila ostalim školama zaprešićkog kraja i zainteresiranim nastavnicima. Jednako tako, približili su i sam sustav Erasmus+ projekata i priključenje ostalih škola ovom velikom obrazovnom EU projektu.

U razdoblju od dvije godine u sklopu ovog projekta nastala su dva intelektualna rezultata kao zajednički uradak osam partnera iz šest europskih zemalja: Španjolske, Italije, Litve, Njemačke, Grčke i Hrvatske. Suradnjom nastavnika izrađen je Priručnik za nastavnike STEM & GAMES te mobilna edukativna aplikacija. Osim toga uređena je i jedna učionica koja je posebno prilagođena za česte promjene načina rada s učenicima.

Međusobna suradnja zemalja i škola obogaćuje i unaprjeđuje vještine nastavnika direktno uključenih u projektne aktivnosti i izradu intelektualnih rezultata, a diseminacija stečenog znanja svakako će pridonijeti boljem obrazovanju na cijelom zaprešićkom području.

Ovaj je projekt 11. u nizu europskih projekata u kojem SŠ Ban Josip Jelačić sudjeluje te čak sedmi čiji je nositelj ili partner.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content