Nagrada za najkreativniju ideju učenici OŠ A. Augustinčića

Prvu nagradu Obrtničke komore Zagreb za najbolji odgovor na anketno pitanje u sklopu Sajma obrtničkih zanimanja osvojila je Petra Šerer, učenica 8. razreda Osnovne škole Antuna Augustinčića. Radi se o Sajmu namijenjenom učenicima sedmih i osmih razreda pred kojima je odabir budućeg zanimanja, a sve s ciljem promocije obrtničkih zanimanja i škola.

Petra je u anketi ponudila najbolju ideju za prezentaciju obrtničkog zanimanja te tako osvojila tablet koji joj je uručio predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, a koji je tom prilikom poručio da se nada da će Petra upisati željenu školu za medicinske sestre te ostati raditi u Hrvatskoj.

„Najbolje bi bilo da mi učenici sve što vidimo na Sajmu možemo i isprobati i da za obilazak imamo više vremena”, glasio je Petrin odgovor u anketi, a što pokazuje da su učenici bili zainteresirani za prikazana zanimanja.

Čestitke su nagrađenoj učenici uputili i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić Davor Pismarović te djelatnici škole.

„Čak 70 % učenika u Hrvatskoj upisuje strukovna zanimanja, a drago mi je da su i naši učenici upoznali brojna obrtnička zanimanja na održanom Sajmu. Poruka je svakako da je srednju školu strukovnog karaktera dobro upisati jer to ne zatvara put daljnjem obrazovanju“, poručio je Labus u ime Grada Zaprešića koji je i financijski potpomogao održavanje Sajma na kojem su predstavljena 63 obrtnička zanimanja.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content