GČ Sjever urbana je sredina Zaprešića

Dan Gradske četvrti Sjever i Dan Župe B.D. Marije Kraljice apostola obilježeni su svečanom sjednicom Vijeća, svetom misom u župnoj crkvi te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Na sjednici je istaknuta izgradnja biciklističkih i pješačkih staza, rekonstrukcija brojnih prometnica, izgrađenost uzdignutih ploha na križanjima, a posebno dovršetak izgradnje novog objekta DV Maslačak koji će već u rujnu primiti prve vrtićance.

Predsjednik GČ Sjever Antun Tomičić rekao je kako je ova gradska četvrt urbana sredina grada, a svoje je sugrađane pozvao da ih se kontaktira kada god imaju kakav prijedlog i sugestiju. Na odličnom radu predsjedniku i ostalim članovima vodstva čestitao je gradonačelnik Željko Turk.

„U ovoj je četvrti u planu nova osnovna škola, a pri dovršetku je i centar mini atletike što znatno privlači sve više stanovnika jer je Zaprešić grad i onih koji su ovdje rođeni, ali i onih koji su tek doselili“, rekao je Turk.

Naselje Sjever mjesto je koje se ubrzano razvija, a koje u narednom razdoblju očekuju i brojni novi projekti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content