Na svečanoj sjednici uručena javna priznanja za 2023. godinu

U povodu Dana grada Zaprešića na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama, ustanovama i drugim pravnim osobama.

Odlukom Gradskog vijeća NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO dodijeljena je DAMIRU BENČEVIĆU u znak javnog priznanja za sveukupni doprinos razvoju grada Zaprešića te za odgovorno i profesionalno vođenje Stožera civilne zaštite. Damir Benčević je čak 12 godina obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika i gotovo da nema područja u kojem nije bio aktivan. Od odgovorne funkcije načelnika Stožera civilne zaštite i opće sigurnosti u gradu, poljoprivrede i zalaganja za domaće proizvođače, brige za životinje i osnivanja prvog azila, do sporta i njegovanja i čuvanja tradicijskih vrijednosti i običaja. Posebno se mora naglasiti njegov izniman angažman u najtežim situacijama u kojima su se našli naši sugrađani; od velike poplave 2009., do poplave u Ivancu, borbe protiv COVID-a, do potresa 2020. godine. To su bile situacije u kojima je pokazao da je uvijek tu i spreman pomoći svojim sugrađanima.

U znak javnog priznanja za razvoj tehničke kulture, za dugogodišnji pedagoški rad i iznimne uspjehe u području zrakoplovnog modelarstva NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO posmrtno je dodijeljena DAMIRU KOSIRU.
Damir Kosir bio je istaknuti zrakoplovni modelar, više puta proglašavan za najboljeg zrakoplovnog modelara u Hrvatskoj. Osvajač je nebrojenih titula državnog prvaka, a ostvario je pobjede na World i Euro Cup natjecanjima te 21 nastup za nacionalne timove na svjetskim i europskim prvenstvima. Za rad s djecom i mladima Agencija za odgoj i obrazovanje Kosira je čak 8 puta nagradila Oskarom znanja. Medaljom Grada Zaprešića nagrađen je 2003. godine, Županijskom nagradom tehničke kulture Rudolfa Perešina 2004. i 2019. godine, a Godišnjom nagradom Hrvatske zajednice tehničke kulture 2004. godine. Državnom nagradom tehničke kulture „Faust Vrančić“ nagrađen je 2009. godine.

 

U znak javnog priznanja za obogaćivanje zaprešićke kulturne scene i predstavljanje novog slikarskog ciklusa “Mozaik snova” na samostalnoj izložbi u Muzeju Matije Skurjenija, NAGRADA GRADA ZAPREŠIĆA dodijeljena je AKADEMSKOM SLIKARU-GRAFIČARU ŽELJKU KARAULI.

POVELJA, najviše gradonačelnikovo priznanje dodijeljeno je SREDNJOJ ŠKOLI BAN JOSIP JELAČIĆ povodom 20. obljetnice uspješnog rada i provođenja brojnih programa obrazovanja.


PLAKETE
su dodijeljene:

 • KULTURNO-UMJETNIČKOM DRUŠTVU KUPLJENOVO za 40 godina čuvanja i promoviranja zavičajnog folklornog nasljeđa

 • ROCK SASTAVU PSIHOMODO POP za 40 godina neprekidne uspješne glazbene karijere

MEDALJE su dodijeljene:

 • POBJEDNIČKOM TIMU STUDENATA (Branka Beljak, Jasmin Mehić, Josip Šefer, Ivan Šimić, Marin Vlahov) I MENTORA (Karlo Jurač, mag. oec., doc. dr. sc. Milan Puvača, izv. prof. dr. sc. Ernest Vlačić i dr. sc. socio. Ivana Lacković) STRUČNOG DIPLOMSKOG STUDIJA PROJEKTNI MENADŽMENT VELEUČILIŠTA BALTAZAR ZAPREŠIĆ za osvojeno 1. mjesto s projektom „Zaprešić Digipromo – turistička ponuda diva iz predgrađa“, nastalim u sklopu projekta „Sinergija znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić – SING“

 • PUHAČKOM ORKESTRU ZAPREŠIĆ za osvojenu Zlatnu plaketu i 2. mjesto na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

 • dr. sc. MARIJANI KLETEČKI RADOVIĆ za pokretanje inicijative „Pravo svakog djeteta na besplatni školski obrok“

 • MIROSLAVU MILJKOVIĆU za 25 godina profesionalnog odgojno-obrazovnog rada s djecom i mladima

 • ALENU KUJUNDŽIĆU, članu Kuglačkog kluba Zaprešić i hrvatskom reprezentativcu, za postignute brojne iznimne uspjehe na natjecanjima u Hrvatskoj i svijetu

 • DARIJU JERMOLU, članu Modelarskog kluba Zaprešić i državnom reprezentativcu, za zapažene rezultate na državnim i svjetskim natjecanjima u zrakoplovnom modelarstvu


ZAHVALNICE
su dodijeljene:

 • MIRJANI ŠOŠTAREC, djelatnici Muzeja Matije Skurjenija za dugogodišnji i predani rad

 • VUGRINCU D.O.O. za uzorno poslovanje, društvenu odgovornost i humanitarno djelovanje

 • SREĆKU SKURJENIJU, nasljedniku poznatog slikara Matije Skurjenija za suradnju s Muzejom Matije Skurjenija zahvaljujući kojoj je obogaćen stalni postav Muzeja

Iskrene čestitke svim laureatima!

Podijeli s prijateljima!
Skip to content