IX. Memorijal Ivica Birovčec

U sportskoj dvorani ŠRC-a Zaprešić održan je tradicionalni dvodnevni međunarodni rukometni turnir „Memorijal Ivica Birovčec“.

Na devetom po redu Memorijalu u mini rukometu za dječake i djevojčice natjecalo se 49 ekipa, a uz domaće klubove, dragi sportski prijatelji pristigli su i iz susjedne BiH. Turnir organizira Muški rukometni klub Zaprešić u spomen na prerano preminulog prijatelja i dobrotvora kluba Ivicu Birovčeca, a svečano ga je otvorio Filip Birovčec, sin pokojnog Ivice.

Predsjednik MRK-a Zaprešić Josip Kovačec uputio je u ime organizatora pozdrav i zahvalu svim sudionicima te istaknuo da je od ove godine mini rukomet postao dio master plana Hrvatskog rukometnog saveza. „Izgleda da smo mi korak ispred jer smo još prošle godine pokrenuli trend mini rukometa. Vidimo da iz godine u godinu hrvatski rukomet gubi na kvaliteti i važno je poticati sportaše od najranije dobi. Nadamo se da smo i mi jedan mali kotačić koji će uspjeti ponovno podići rukomet na višu razinu“, poručio je Kovačec.

Predsjednik zaprešićkog Gradskog vijeća Matija Teur jedan je od organizatora i začetnika ideje o pokretanju Memorijala. “Svi možemo biti ponosni na jedan ovakav turnir. Ne samo Klub kao organizator, nego i cijeli grad. Okupiti ovoliki broj djece i poticati ih na kvalitetno provođenje vremena zaista je uspjeh za sve nas“, rekao je.

Otvorenju turnira prisustvovao je i gradonačelnik Turk koji je čestitao klubu na sjajnoj organizaciji i kontinuiranom trudu da okupljaju djecu i mlade oko sporta.

Organizatori su se pridružili akciji prikupljanja sredstava za liječenje naše sugrađanke Lave, pa je ovogodišnji turnir bio i humanitarnog karaktera.

S pobjedničkim peharima, u muškoj konkurenciji, iz Zaprešića su otišle ekipe RK Sedmerac (2013. godište) i ŠR Sesvete (2014.), a u ženskoj SŽRK Ivanec (2012.), ŽRK Petrinia (2013.) i ŽRK Drenak (2014.). Minići MRK Zaprešić zauzeli su odlično drugo (2013.) i treće (2014.) mjesto.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content