Dodijeljena priznanja najboljim zaprešićkim učenicima

Lijepa tradicija kojom Grad Zaprešić želi ukazati na važnost obrazovanja i ove je godine nastavljena dodjelom priznanja i nagrada najboljim zaprešićkim učenicima koji su u tekućoj školskoj godini osvojili neko od prva tri mjesta na raznim županijskim i državnim natjecanjima.

Priznanja i nagrade dodjeljuju se učenicima Gradskih osnovnih škola, Srednje škole Ban Josip Jelačić, učenicima s prebivalištem na području Grada Zaprešića koji polaze Glazbenu školu Zlatka Balokovića, učenicima – polaznicima Područnog odjeljenja Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zaprešiću, sportskim ekipama koje djeluju u sastavu školskih sportskih društava i učeničkim zadrugama za uspjehe ostvarene na školskim natjecanjima u tekućoj školskoj godini koja su obuhvaćena Katalogom natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola RH (Agencije za odgoj i obrazovanje), Propisnikom državnog prvenstva školskih sportskih društava RH (Hrvatskog školskog sportskog saveza) i Propozicijama natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u okviru Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Zaprešićki učenici ukupno su osvojili 73 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika od kojih je 16 iz OŠ Antuna Augustinčića, 4 iz OŠ Kupljenovo, 10 iz OŠ Ljudevita Gaja, jedan učenik Glazbene škole Zlatka Balokovića, 23 učenika Srednje škole Ban Josip Jelačić te dva učenika XV. gimnazije u Zagrebu.

Priznanja su primili i tri školska športska društva za 18 sportskih ekipa, Učenička zadruga Ban te 25 mentora.

„Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada, marljivosti i znanja, ali svakako i kvalitete i angažmana vaših mentora“, rekla je na svečanosti pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak, koja je čestitala učenicima i njihovim obiteljima koje su im zasigurno pružale veliku podršku.

Priznanja su učenicima uručili gradonačelnik Željko Turk i zamjenik Alan Labus.

„Nije lako istaknuti se i postići uspjeh među mnogobrojnom konkurencijom, a svaki vaš uspjeh je i naš. Čestitam vam na trudu, radu i odricanju, a zavidni rezultati koje ste ostvarili govore da je pred vama blistava budućnost i da ćete zasigurno biti korisni građani ovog društva, na ponos svih nas“, poručio je gradonačelnik.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content