Dan žalosti u povodu smrti preč. Ivana Frkonje

IN MEMORIAM, preč. Ivan Frkonja, dekan Zaprešićkog dekanata i župnik Župe sv. Petra Apostola

Toplina, blagost i poticanje zajedništva samo su neke od karakteristika omiljenog zaprešićkog svećenika koji je vjernicima, ali i ne samo njima, uvijek pružao riječi utjehe i nade.
Pokrenuo je nastavak izgradnje crkve sv. Ivana Krstitelja i vodio obnovu crkve sv. Petra Apostola, no bio je više od graditelja i obnovitelja crkvi, bio je graditelj i obnovitelj kršćanske zajednice u Zaprešiću koja će ga zauvijek pamtiti.

Ostat će zapamćen kao svećenik koji je volio biti među ljudima, koji je bio s nama na misama, našim svadbama, krštenjima, posljednjim ispraćajima, na svim važnijim događanjima u našem gradu i kao svećenik koji je ostavio dubok trag.

Rođen je 29. listopada 1969. u Zagrebu. Svećenički red primio je 26. lipnja 1994., a kao duhovni pomoćnik djelovao je u Sv. Križu Začretju te u Zaprešiću od 1997. do 2000. Bio je upravitelj Župe Sela kraj Siska od 2000. do 2004. kada se ponovno vraća u Zaprešić te je 29. kolovoza 2004. vlč. Ivan Frkonja po dekretu Nadbiskupskog duhovnog stola postao upraviteljem Župe sv. Petra Apostola.

Grad Zaprešić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti u povodu smrti župnika župe sv. Petra Apostola preč. Ivana Frkonje.

Dan žalosti obilježit će se 31. siječnja 2024. spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Zaprešića na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Zaprešića, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost te na zgradama ostalih institucija, ustanova, udruga i klubova na području Zaprešića koji imaju istaknutu zastavu.

Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi ni događanja zabavnog karaktera.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavijaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno proglašenim Danom žalosti.

Od župnika se možete oprostiti u crkvi sv. Ivana Krstitelja u srijedu 31. siječnja od 12:00 gdje će biti služena i oproštajna sveta misa i ispraćaj iz Zaprešića u 18:00, a posljednji ispraćaj bit će u četvrtak 1. veljače u 14:00 na groblju u Svetoj Jani.

Odluka o proglašenju Dana žalosti

Podijeli s prijateljima!
Skip to content