Dan poduzetništva – prilika za razmjenu iskustva, učenje i inspiraciju

Mladi i poduzetni moraju ovdje graditi svoju budućnost

Zaprešić je bio domaćin Dana poduzetništva Republike Hrvatske, manifestacije koja je ove godine usmjerena na mlade poduzetnike, poduzetnike početnike i one koji će to tek postati. Želja organizatora, poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, bila je potaknuti međusobnu suradnju, razumijevanje, produktivnost i iznalaženje rješenja te poslovni optimizam i vjeru u uspjeh na realnom tržištu.

„Uključivanje mladih u poduzetništvo, mentoriranje i pomoć iskusnijih, starijih poduzetnika za prevladavanje izazova realnog tržišta, prijenos znanja i informacija, kao i vještina glavni su preduvjet da većinu mladih koji danas nakon obrazovanja gledaju kako otići iz Hrvatske, ipak zadržimo i potaknemo da u Hrvatskoj grade svoju karijeru i budućnost. Upravo smo iz tih razloga, a u partnerstvu s Gradom Zaprešićem, koji danas broji iznimno visok broj upravo mladih poduzetnika, odlučili organizirati drugi po redu Dan poduzetnika Hrvatske, s brojnim temama od koristi ne samo onima koji kreću na realno tržište, nego i onima koji na njemu već godinama osiguravaju svoju egzistenciju“, poručila je u ime organizatora Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku te dodala kako već kroz obrazovni sustav mladi ljudi trebaju učiti temelje poduzetništva. Manifestaciji su se odazvali i zaprešićki učenici što je za svaku pohvalu.

A da će i Grad biti uz poduzetnike, osobito one koji tek kreću u poduzetničke vode, potvrdio je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarski razvoj Miljenko Šoštarić, koji je predstavio potpore namijenjene zaprešićkim poduzetnicima.

Ovakve manifestacije uvijek su mjesto gdje je moguće povezati se s poduzetnicima, investitorima ili stručnjacima iz drugih sfera te tako proširiti svoju poslovnu mrežu. Tu su priliku iskoristile i zaprešićke poduzetnice koje su na zanimljivim panelima predstavile svoja iskustva i poduzetničke karijere.

Poduzetnici su razgovarali o strahovima od novih tehnologija i umjetne inteligencije, izazovima i prednostima hrvatskog tržišta, etičnom poslovanju, ali i o prilikama koje se danas nude poduzetnicima.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content