Zaprešić dobiva parkour park

Park za djecu i mlade koji se nalazi na području šetnice između Mokričke i Mihanovićeve ulice, a prostire se na gotovo 500 m², postat će parkour park.

Različite forme elemenata poticat će mlade na aktivnost i integraciju, s ciljem prevladavanja prepreka i snalaženja te razvijanja vlastitog kreativnog načina kretanja.

Elementi staze s preprekama pružat će mogućnost izvođenja širokog raspona tjelovježbi, poticati mlade na pokret te imitaciju vježbi iz trendovskih sportova kao što je parkour.

Park se planira izgraditi do proljeća 2024. godine, te je procijenjena vrijednost parkovne opreme 167.306,47 eura. Bit će postavljen parkour poligon smješten na 135 m² lijevane anti traumatske gumene podloge, zabavna ljuljačka „zmija“ na kojoj se istovremeno može ljuljati više osoba, atraktivna i dovoljne nosivosti ako se i odrasli požele ljuljati. Također će se postaviti i vrtuljak na višebojnoj anti traumatskoj podlozi namijenjen integraciji djece s posebnim potrebama.

Smještaj parka na zelenom pojasu područja između osnovne i srednje škole upravo pogoduje djeci i mladima u cilju da postanu njegovi česti posjetitelji.


Radovi na izgradnji parka već su započeli

Podijeli s prijateljima!
Skip to content