Dan Mjesnog odbora Šibice

U povodu blagdana sv. Vinka Paulskog i Dana Šibica, Vijeće Mjesnog odbora održalo je svečanu sjednicu.

Predsjednik Vijeća MO Šibice Ante Perić podsjetio je na neke od projekata provedenih u proteklih godinu dana, među kojima je najznačajniji izgradnja obostranog pločnika u Šibičkoj ulici, što je investicija vrijedna 2 milijuna kuna. Kada je riječ o problemu izvanrednog plavljenja naselja uz dio potoka koji je granica s Brdovcem, u suradnji s Općinom riješen je i proširen propust na državnoj cesti, a izdana je i građevinska dozvola za proširenje HŽ-ovog propusta ispod pruge, pa je već ovim mikro mjerama ugroza značajno smanjena. Grad Zaprešić je poduzeo sve korake i inzistirao da Hrvatske vode naprave analizu temeljem koje će se izraditi projektna tehnička dokumentacija za cjelovito rješavanje sliva, što se očekuje tijekom sljedeće godine.

Među značajnijim projektima u narednom razdoblju je nastavak gradnje Južne obilaznice. Hrvatske ceste su provele postupak prethodnog savjetovanja te se do kraja godine očekuje provedba javne nabave i odabira izvođača radova za dionicu Obrubići – Šibice. Procijenjena vrijednost ove dionice je oko 40 milijuna kuna, a početak radova predviđa se u proljeće, uz rok izgradnje od 9 mjeseci.

Uz to, gradonačelnik Željko Turk poručio je da se pri izradi proračuna za iduću godinu svakako vodi briga o ravnomjernom razvoju svih mjesta, pa će tako i Šibicama biti osigurana sredstva za daljnji razvoj i poboljšanje životnih uvjeta.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content