Šibički umirovljenici darivali svoje najstarije članove

Udruga umirovljenika Šibice obilježila je i ove godine Međunarodni dan starijih osoba organizacijom druženja za svoje članove starije od 80 godina i parove s 50 i više godina braka.

Predsjednica Mirjana Katarinčić izrazila je zadovoljstvo što su ponovno uspjeli u lijepom broju okupiti i skromnim poklonima darivati svoje najstarije članove.

Darove im je uručio gradonačelnik Željko Turk istaknuvši kako je ovo samo jedan od načina da im izrazi zahvalnost i oda priznanje za sve ono dobro što su činili i još čine u svojim zajednicama. „Čestitam vam vaš dan, sa željom da vam životi i u ovom razdoblju budu ispunjeni zadovoljstvom, osmijehom i osjećajem da ste još potrebni i voljeni, jer zaista jeste!“ – poručio je Turk te naglasio nužnost podizanja svijesti javnosti o potrebi prilagodbe životne sredine potrebama i mogućnostima starijih osoba. „Promicanjem aktivnog sudjelovanja starijih osoba u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu, u skladu s njihovim mogućnostima, najbolji je put za očuvanje dostojanstva starijih osoba i njihove uključenosti u život zajednice.“ – zaključio je gradonačelnik.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content