Dan Ivanca Bistranskog

Povijesni projekt Aglomeracije priveden kraju

Dan Župe Blažene Djevice Marije Pomoćnice i svog mjesta proslavili su stanovnici Ivanca Bistranskog.

Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora bila je prilika da se rezimiraju događanja i napredak mjesta u posljednjih godinu dana, a kao najznačajniji, ali i najzahtjevniji projekt predsjednik Kristijan Đurđević istaknuo je dugo očekivanu gradnju kanalizacije koja je privedena kraju. Na području Ivanca Bistranskog izvedeno je oko 7,5 km nove mreže odvodnje te su izvedeni svi priključci, a korisnici će pisanim putem biti obaviješteni o mogućnosti priključenja na sustav.

U Ivancu je u tijeku i nova katastarska izmjera koja će omogućiti mještanima trajno rješavanje pitanja granica njihova vlasništva i dobivanje sređene dokumentacije kako bi bez tegoba upravljali svojom imovinom, i to potpuno besplatno.

„Zahvaljujem Gradu Zaprešiću na dobroj suradnji temeljem koje uvijek idemo u smjeru razvoja. Uz ove povijesno značajne projekte, tijekom cijele godine provodimo male komunalne akcije među kojima nas posebno veseli uređenje raspela u gornjem dijelu Ivanca, a odmah najavljujem uređenje raspela i u donjem dijelu mjesta“, rekao je Đurđević.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus najavio je kako će se uskoro urediti potkrovlje Društvenog doma kako bi neke od udruga i vodstvo vijeća mjesnog odbora imali primjerene uvjete za rad, obnovit će se igralište, a uz zgradu je u planu i otkup dijela zemljišta kako bi se prostor proširio.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content