Balansiranje Davorke Borić u Galeriji Anima

U Galeriji Anima Srednje škole Ban Josip Jelačić otvorena je u suradnji s Klubom Zapreščana izložba slika Davorke Borić pod nazivom ‘Balansiranje’. Izložbama naših sugrađana škola već duži niz godina obilježava Dan škole i u svoje prostore donosi umjetnost i vedrinu boja.
Ovogodišnju izložbu otvorio je potpredsjednik Kluba Zapreščana Vinko Morović. Ovo je šesta samostalna izložba Davorke Borić, a izlagala je i na više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. U Galeriji Anima predstavila je radove nastale u posljednje dvije godine, a njeni radovi tematiziraju život, pa među radovima nalazimo radost i tugu, imitaciju života, rađanje, pojmove koji prizivaju različite emocije, baš kako nagovješćuje i sam naziv izložbe.
Davorka Borić u najnovijim radovima teži bogato ispunjenim platnima, superponiranju brojnih slojeva boje i materijala. Slike su izvedene kombiniranom tehnikom u kojoj prevladava akril, a uz koji umjetnica uvodi i aluminijsku foliju, tekstil i papir, metal… Sve veću slobodu si dozvoljava i u odabiru kolorita, pa osim često prevladavajuće plave i žute, koristi ružičastu, fluorescentno zelenu te zlatnu boju, stvarajući kompozicije snažne dinamičnosti i eksplozivne energije.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content