U Zaprešić stiže prva električna čistilica

Kroz javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju nabave komunalnih vozila i plovila na alternativna goriva, komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o. odobrena su sredstva za nabavu električne čistilice.

Vrijednost čistilice iznosi 1.596.000,00 kuna (bez PDV-a), od čega 40% sufinancira Fond, dok će se ostatak podmiriti sredstvima Grada Zaprešića i Zaprešića d.o.o.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor o nabavi vozila potpisan je s tvrtkom RASCO d.o.o., hrvatskim proizvođačem profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi, a čistilica će se pridružiti voznom parku zaprešićkog komunalnog poduzeća do sredine sljedeće godine.

Direktor Domagoj Mikuš izrazio je posebno zadovoljstvo što je ugovor sklopljen s hrvatskim proizvođačem, a član Uprave tvtrke RASCO Mario Štefanec pojasnio je da je proizvod u potpunosti razvijen u Hrvatskoj, u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva. „Vozilo je prvi put javnosti predstavljeno prošle godine, a nakon brojnih strojeva koje smo prodali diljem Europe, veseli nas što je Zaprešić prvi hrvatski grad čije će ulice čistiti LYNX Charge“, rekao je.

„Zadnjih nekoliko godina nastojimo što više poticati obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost i općenito održivi razvoj. I ovim, naizgled malim činom, potvrđujemo gradsku politiku ekološke osviještenosti“, poručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content