10 godina rada Udruge Rubikon Zaprešić

Nakon što je Udruga Rubikon organizirala predavanje, a učenici PŠ Pojatno predstavili svoj projekt vezan uz obrazovanje djece s poremećajem iz spektra autizma, središnje je događanje u povodu Dana svjesnosti o autizmu za građanstvo Udruga Rubikon organizirala na glavnom gradskom trgu te njime proslava svojih 10 godina postojanja.

U programu su nastupila djeca gradskih dječjih vrtića i učenici PŠ Pojatno i OŠ A. Augustinčića, a događanje je završilo tradicionalnim puštanjem plavih balona s ciljem osvještavanja građana o posebnosti osoba s autizmom.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus istaknuo je kako je Grad Zaprešić prvi u Hrvatskoj otvorio posebno razredno odjeljenje za osobe s poremećajem iz spektra autizma, a danas djeluju dva takva odjeljenja koja omogućuju obrazovanje sve do 21. godine. „I sada kada planiramo gradnju nove osnovne škole po novim standardima, svakako vodimo računa o prostornim kapacitetima, ali i uvjetima i tehnologijama potrebnima za obrazovanje djece s autizmom“, rekao je zamjenik Labus.

Pozitivna iskustva s gradskim dječjim vrtićima i školama, te s Gradom Zaprešićem istaknula je Janjica Tomić, tajnica Udruge Rubikon koja je Zaprešić istaknula kao pozitivan primjer i drugim gradovima te najavila kako će se u vremenu koji slijedi Udruga nastaviti baviti potrebama djece s poremećajem iz spektra autizma na svim razinama.

Program su uljepšala djeca gradskih vrtića te učenici PŠ Pojatno i OŠ A. Augustinčića
Na štandu su prodavani radovi Janka Cicvarića

 

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus simbolično je pustio plave balone
Podijeli s prijateljima!
Skip to content