Zaprešić proslavlja svoj 28. rođendan

Dan grada Zaprešića

Dan rođenja bana Josipa Jelačića, najpoznatijeg stanovnika Zaprešića, 16. listopada, ujedno je i Dan grada Zaprešića. U veliku proslavu uveo nas je BAN FUN FEST koji je na Jelačićevo imanje Novi dvori tijekom vikenda donio mnoštvo radionica, predstava, ali i dva odlična koncerta, grupe Detoutr i Zsa Zse.

Obilježavanje se nastavlja Gospodarskim sajmom koji se održava od 13. do 15. listopada u dvorani SŠ Ban Josip Jelačić i koji je ove godine posvećen obrtništvu u doba umjetne inteligencije.

Subota 14. listopada rezervirana je za veliki koncert Jelene Rozge na Trgu Ivana Pavla II., a u nedjelju je Vatrogasni memorijal u Novim dvorima te besplatna predstava za djecu u 11:00 u Vršilnici koju igra kazalište našeg grada prijatelja Kaštelansko dječje kazališta “Škatula”. Također u nedjelju s okupljanjem u 9:00 kod ulaza u Nove dvore HPD Zaprešić organizira planinarsku šetnju do Limbuša, dok u 10:00 započinje Ban Jelačić kup 2023. u organizaciji Golf centra Novi dvori.

Na sam dan rođenja bana Jelačića, 16. listopada, predstavnici Grada Zaprešića i SŠ Ban Josip Jelačić položit će vijence i zapaliti svijeće na grobnici obitelji Jelačić, a potom će Škola u Vršilnici proslaviti 20 godina svojeg djelovanja.

Najavljena obnova kompleksa Novih dvora vrijedna 10 milijuna eura bit će tako najbolji poklon za 28. rođendan Zaprešića.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content