Zaprešić je odličan domaćin kraljici sporta

Velika sportska manifestacija City Cross Run koja je objedinila dva srodna sporta, orijentacijsko trčanje i atletiku – kros drugu si godinu za redom u Novim dvorima organizirali Atletski klub „Zaprešić“ i Orijentacijski klub „Kapela“.

Orijentacija se nakon gotovo 10 godina vratila u Zaprešić na obnovljenoj karti Novih dvora. Utrka je bila prva koja se bodovala za ovogodišnji Sprint kup Hrvatske, a okupila je više od 150 orjentacista iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. U svrhu promocije orijentacijskog trčanja kao manje poznatog sporta, nakon utrke za Sprint kup Hrvatske, održana je i dječja orijentacijska utrka na kojoj se okušalo stotinu zaprešićkih mališana u dobi do 12 godina. Svi su uspješno pronašli sve kontrolne točke i zaslužili medalje pobjednika na cilju te slatki poklon.
Orijentacija je obiteljski sport u kojem se na istom natjecanju u različitim jakosnim i starosnim kategorijama natječu muškarci i žene, djeca od 10 godina na više, pa sve do veterana. Najuspješniji u Zaprešiću, u najjačim seniorskim kategorijama bili su Vinka Vukmanović (OK Kapela) i Josip Vujanić (OK Japetić).

Drugog dana manifestacije City Cross Runa organiziran je kros – prvo natjecanje u atletskoj sezoni Hrvatske atletske lige Sjever, koju čine tridesetak klubova geografskog područja sjeverne Hrvatske. To je najveća i najjača atletska liga u Hrvatskoj. Kros se održao na rubnim dijelovima golf terena Novih dvora te ponovno opravdao svoju kvalitetu i organizaciju prošlogodišnjeg natjecanja. Natjecatelji nisu krili oduševljenje trasom utrke i kvalitetom podloge. Ove godine natjecanje je bilo brojnije, sudjelovalo je čak 318 atletičara iz 18 klubova Hrvatske atletske lige sjever.

Mario Dobša, potpredsjednik Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik Hrvatske atletske lige sjever pohvalio je odličnu organizaciju Atletskog kluba „Zaprešić“ i odličan odaziv klubova na prekrasnoj lokaciji Novih dvora gdje su stvoreni odlični temelji za tradicionalnu utrku krosa u Zaprešiću. Organizatori su najavili da sljedeće godine planiraju na istoj lokaciji Prvenstvo Hrvatske u krosu što će Zaprešić svrstati u sam vrh gradova kraljice sporta.

Dvodnevna manifestacija održavala se u prekrasnom kompleksu Novih dvora
Podijeli s prijateljima!
Skip to content